gr
Menu

ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΕΡΑΜΙΚΟ ΔΑΠΕΔΟ

Το έτοιμο κεραμικό σταθεροποιημένο δάπεδο ΠΡΟΛΑΤ είναι ιδανικό για όλους τους εξωτερικούς χώρους όπως αυλές, διάδρομοι, πεζόδρομοι, επιφάνειες κήπων κλπ. Είναι απόλυτα οικολογικό και βιοκλιματικό υλικό και διακρίνεται για τη φυσική του ομορφιά. Είναι ιδανική πρόταση προς αποφυγή του μπετόν, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί μια οικονομική λύση σε σχέση με τους άλλους τύπους δαπέδων. Το σταθεροποιημένο κεραμικό δάπεδο παραμένει σταθερό με την πάροδο του χρόνου. Είναι υδατοπερατό και σε περίπτωση βροχής έχει τη δυνατότητα να απορροφάει τα βρόχινα νερά. Η τελική επιφάνεια είναι κεραμική – χωμάτινη, “δεμένη” αλλά και ξεκούραστη για τον πεζό. Οι αποχρώσεις προέρχονται από φυσικά κεραμίδια αλεσμένα και διάφορες ψηφίδες. Ανάλογα με το έργο και τη χρήση, υπάρχουν επιλογές ως προς το δάπεδο, όπως το ISA Floor, το SVA Floor και τη χρήση του LavaSoil Stabilizer.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΡΓΑ

Η ΠΡΟΛΑΤ ΠΑΕΙ EXPERIENCE PARK!

Δίπλα στη θάλασσα και σε απόσταση αναπνοής από το πολύβουο κέντρο της πρωτεύουσας, ένα εντυπωσιακό νέο πάρκο έκτασης 70 στρεμμάτων, αριστοτεχνικά σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Doxiadis+, άνοιξε τις πύλες του για το κοινό. Το Experience Park, μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού, προσφέρει πληθώρα δραστηριοτήτων και εμπειριών για κάθε ηλικία και προτίμηση, σε ένα υπέροχο περιβάλλον που περιλαμβάνει σιντριβάνι με εκατοντάδες πίδακες νερού, μοναδικές εγκατατάσεις φωτισμού, πλατείες, κήπους, χώρο γυμναστικής και παιδικό δάσος με ξύλινα παιχνίδια και κατασκευές. Στη δημιουργία αυτής της καινούριας πράσινης όασης που φιλοδοξεί να αποτελέσει πρότυπο αειφόρου διαβίωσης και αναψυχής, η ΠΡΟΛΑΤ συνέβαλε σημαντικά με το Σταθεροποιημένο Κεραμικό της Δάπεδο, ένα εξαιρετικό υλικό κατάλληλο για κάθε είδους εξωτερικούς χώρους, που έχει το πλεονέκτημα ότι είναι υδατοπερατό, έτσι μπορεί να απορροφάει τα βρόχινα νερά και δεν ξεραίνεται το υπέδαφος. Η κεραμική-χωμάτινη τελική επιφάνεια του Σταθεροποιημένου Κεραμικού Δαπέδου, που αποτελείται από αλεσμένα κεραμίδια, ψηφίδα και ποζολάνη-θηραϊκή γη, είναι «δεμένη» και ιδιαίτερα ξεκούραστη για τους πεζούς· αυτός ήταν, άλλωστε, ο λόγος που η ΠΡΟΛΑΤ επέλεξε το συγκεκριμένο προϊόν για ένα τέτοιο αστικό πάρκο όπου οι επισκέπτες θέλουν να έχουν την ευκαιρία να ξεφεύγουν από την κούραση της καθημερινότητας με περπάτημα, άθληση και παιχνίδι. Το Σταθεροποιημένο Κεραμικό Δάπεδο αποτελεί ιδανική εναλλακτική πρόταση αντί του μπετόν, καθώς είναι ένα απόλυτα οικολογικό, ψυχρό και βιοκλιματικό δάπεδο που διακρίνεται για τη φυσική του ομορφιά. Σε όλα τα μεγάλα έργα, όπως στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Πάρκο Ούλωφ Πάλμε, στο παραδοσιακό γεφύρι της Πλάκας και αλλού, η ΠΡΟΛΑΤ είναι εκεί, συμμετέχοντας με τις καινοτόμες ιδέες της και τα άριστης ποιότητας και αντοχής προϊόντα της, που αποδεικνύουν σταθερά ότι στη γκρίζα μονοτονία των μεγαλουπόλεων η ομορφιά δεν είναι περιττή πολυτέλεια, αλλά ανάγκη και πηγή αναζωογόνησης για τον σύγχρονο άνθρωπο.

Περισσότερα …
ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΕΡΑΜΙΚΟ ΔΑΠΕΔΟ

Η ΠΡΟΛΑΤ ΠΑΕΙ ΠΡΕΒΕΖΑ!

Τι πιο αναζωογονητικό από μια βόλτα σ’ ένα πανέμορφο, περιποιημένο πάρκο που, για τους κατοίκους μιας πόλης, ίσως είναι ό,τι πλησιέστερο στη φύση μπορούν να βρουν και να απολαύσουν; Μια τέτοια μικροσκοπική όαση είναι το Πάρκο Δημοκρατίας στην Πρέβεζα, που, μετά την πρόσφατη ανάπλασή του, αποτελεί όχι μόνο έναν μικρό αλλά πολύτιμο πνεύμονα πράσινου, αλλά και έναν προσιτό χώρο για χαλάρωση και περπάτημα. Συνεπώς, το κατάλληλο υλικό για τα μονοπάτια του πάρκου, πέρα αισθητικά ελκυστικό, έπρεπε να είναι επίσης ασφαλές και ξεκούραστο για τους διαβάτες. Και η ΠΡΟΛΑΤ, για άλλη μία φορά, είχε την τέλεια λύση: το Σταθεροποιημένο Κεραμικό Δάπεδο, που είναι κατάλληλο για κάθε είδους εξωτερικούς χώρους, δημόσιους ή ιδιωτικούς, και αποτελεί μια θαυμάσια επιλογή για πάρκα, πεζόδρομους, πλατείες κ.λ.π. Το Σταθεροποιημένο Κεραμικό Δάπεδο, ένα από τα γνωστότερα ποιοτικά προϊόντα της ΠΡΟΛΑΤ, που έχει στη σύστασή του αλεσμένα κεραμίδια, ψηφίδα και ποζολάνη-θηραϊκή γη, είναι υδατοπερατό, με αποτέλεσμα να απορροφάει τα νερά της βροχής ώστε να μην ξεραίνεται το υπέδαφος, και η τελική χωμάτινη, «δεμένη» επιφάνειά του είναι ξεκούραστη για τον πεζό. Η ΠΡΟΛΑΤ συνιστά ανεπιφύλακτα το Σταθεροποιημένο Κεραμικό Δάπεδο ως την ιδανικότερη εναλλακτική πρόταση αντί του μπετόν – ένα απόλυτα οικολογικό και βιοκλιματικό δάπεδο που διακρίνεται για τη φυσική του ομορφιά, κάτι που είναι όχι απλώς επιθυμητό, αλλά και απαραίτητο τελικά, ιδίως στα σύγχρονα αστικά περιβάλλοντα. Συνεργάτης: ΚΑΡΑΜΠΙΤΙΑΝΗΣ – ΚΥΡΙΤΣΗΣ – KAG INFRASTRUCTURE Κύριος έργου: Δήμος Πρέβεζας

Περισσότερα …
huracan-Recovered

Η ΠΡΟΛΑΤ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΟΥΛΩΦ ΠΑΛΜΕ!

Στις πυκνοκατοικημένες μεγαλουπόλεις τα πάρκα δεν χρησιμεύουν μόνο ως πνεύμονες πρασίνου που ανανεώνουν το οξυγόνο της ατμόσφαιρας, αλλά αποτελούν ταυτόχρονα πολύτιμες οάσεις ομορφιάς μέσα στο αστικό γκρίζο και λειτουργικούς χώρους αναψυχής που φιλοξενούν πληθώρα αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Ένας τέτοιος σύγχρονος χώρος πρασίνου, διαμορφωμένος έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των περιοίκων και των επισκεπτών, είναι το πλήρως ανακαινισμένο ιστορικό πάρκο Ούλοφ Πάλμε στη Θεσσαλονίκη. Πέρα από τις ποικίλες βελτιωτικές παρεμβάσεις και προσθήκες, το πάρκο διαθέτει διαδρομές κατάλληλες για χρήστες όλου του ηλικιακού φάσματος, περιλαμβανομένων φυσικά και των ατόμων με κινητικές αναπηρίες. Το κεραμικό δάπεδο της ΠΡΟΛΑΤ που εφαρμόστηκε στους διαδρόμους του πάρκου είναι ένα φυσικό, βιοκλιματικό υλικό, ιδανικό για πεζούς, αθλητές, μωρά, καροτσάκια κ.λ.π. Το δάπεδο ΠΡΟΛΑΤ όπως το ονομάζει η ομάδα του Renzo Piano, μετά την συνεργασία μας στο Πάρκο Νιάρχου, διακρίνεται για τη φυσική του ομορφιά, ενώ παράλληλα απορροφάει τα νερά της βροχής και έτσι δεν ξεραίνεται το υπέδαφος.

Περισσότερα …
oulof_palme_3

Η ΠΡΟΛΑΤ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ!

Στη Μίκρα Καλαμαριάς, μια από τις λιγότερο κεντρικές αλλά εύκολα προσιτές οικιστικές ζώνες της Θεσσαλονίκης, που έχει να επιδείξει μοντέρνες κατοικίες και σύγχρονους χώρους αναψυχής και άθλησης, η τεχνική εταιρεία ΑΠ Δομική, σε συνεργασία με τον δήμο δημιούργησαν ένα ωραίο πάρκο που αποτελεί μια μικρή όαση γαλήνης και καλαισθησίας τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες. Ένα από τα ωραιότερα χαρακτηριστικά του νέου πάρκου είναι τα φαρδιά και ομαλά μονοπάτια του που ξετυλίγονται πάνω στο γρασίδι. Στα μονοπάτια αυτά, η ΠΡΟΛΑΤ εφάρμοσε το Κεραμικό Σταθεροποιημένο της δάπεδο, που είναι ιδανικό για όλους τους εξωτερικούς χώρους όπως αυλές, διαδρόμους, πεζόδρομους, επιφάνειες κήπων κ.λ.π. Πρόκειται για ένα απόλυτα οικολογικό και βιοκλιματικό υλικό, που διακρίνεται για τη φυσική και όμορφη εμφάνισή του. Αποτελεί ιδανική εναλλακτική πρόταση αντί του μπετόν και ταυτόχρονα μια οικονομική και συμφέρουσα λύση σε σύγκριση με τους άλλους τύπους δαπέδων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελική επιφάνεια είναι κεραμική – χωμάτινη, “δεμένη” αλλά και ξεκούραστη για τον πεζό. Όσο για την ιδιαίτερα ελκυστική απόχρωσή της την οφείλει σε αλεσμένα φυσικά κεραμίδια και διάφορες ψηφίδες. Άλλο ένα προϊόν της ΠΡΟΛΑΤ που συνδυάζει υψηλή ποιότητα και πρακτική αξία με χαμηλή τιμή.

Περισσότερα …
kalamaria_2
Load more projects More