gr
Menu

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΡΓΑ

Η ΠΡΟΛΑΤ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ!

Όταν περνάς την πόρτα ενός βιβλιοπωλείου, δεν μπαίνεις απλώς σ’ ένα ακόμα κατάστημα, μα σ’ ένα χώρο μαγικό που, μέσα από τα μονοπάτια της ανάγνωσης, σου προσφέρει χίλιες δυο δυνατότητες: να ταξιδέψεις, να μάθεις, να εξερευνήσεις, να συλλογιστείς, να ονειρευτείς και – πάνω απ’ όλα – να χαθείς στην απόλαυση ενός βιβλίου ξαναγεμίζοντας τις μπαταρίες του νου και της ψυχής σου. Ο γνωστός συγγραφέας παιδικών βιβλίων Dr. Seuss το έχει θέσει θαυμάσια: «Τη μαγεία μπορείς να τη βρεις οπουδήποτε. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα βιβλίο!» Μια τέτοια γλυκιά αύρα αποπνέουν τα ΛΟΓΟΠΑΙΓΝΙΑ, στον αριθμό 44 της οδού Αγίου Αλεξάνδρου στο Παλαιό Φάληρο, ένα πανέμορφο νέο βιβλιοπωλείο που δημιουργήθηκε με την εμπνευσμένη ανακαίνιση ενός παλιού, συνεχίζοντας έτσι μια παράδοση σχεδόν μισού αιώνα. Και, μιας και μιλάμε για έμπνευση και μαγεία, πήρε και η ΠΡΟΛΑΤ… το δικό της μαγικό ραβδάκι και, με τα ξεχωριστά, ποιοτικά υλικά της, μετέτρεψε ένα συνηθισμένο μαγαζί σ’ ένα φωτεινό, φιλικό και καλαίσθητο χώρο, έτοιμο να δεχτεί μικρούς και μεγάλους και να ικανοποιήσει κάθε αναγνωστικό γούστο. Στο δάπεδο, η ΠΡΟΛΑΤ χρησιμοποίησε τη νέα της πατητή τσιμεντοκονία LavaPlaster Cream, ένα εξαιρετικό, ανθεκτικό και αδιάβροχο υλικό σε μορφή πάστας, που διατίθεται σε περισσότερα από 200 χρώματα και προσφέρεται και για εργασίες DIY. Για τον εξωτερικό χώρο, η ΠΡΟΛΑΤ είχε να προτείνει μια κλασική και δοκιμασμένη λύση: το Χαλαζιακό Ψηφιδωτό της, ένα αντιολισθητικό δάπεδο με ιδιαίτερα υψηλές μηχανικές αντοχές και μεγάλη ελαστικότητα, που διατίθεται επίσης σε πλούσια ποικιλία χρωμάτων και, χάρη στη φυσική χαλαζιακή πέτρα που περιέχει, δεν αποχρωματίζεται με την έκθεση στο ηλιακό φως και μένει αναλλοίωτο ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες, χωρίς ανάγκη συντήρησης. Στους τοίχους τέλος, με τη Φυσική Βαφή με Κουρασάνι LavaPaint, η ΠΡΟΛΑΤ εξασφάλισε ένα πρωτότυπο και ελκυστικό αισθητικό αποτέλεσμα χάρη στην ανεπαίσθητη τραχύτητα της υφής της, που δίνει μια εντυπωσιακή αίσθηση φυσικότητας και φρεσκάδας. Τα ήπια, διακριτικά χρώματα των υλικών που επιλέχτηκαν συνέβαλαν καθοριστικά στη δημιουργία μιας ευχάριστης, ζεστής και φιλόξενης ατμόσφαιρας που προσελκύει και ηρεμεί τον επισκέπτη. «Στα βιβλία», είχε πει ο Γουόλτ Ντίσνεϊ, «υπάρχουν περισσότεροι θησαυροί απ’ ό,τι σ’ όλη τη λεία των πειρατών στο Νησί των Θησαυρών!» Το βιβλιοπωλείο ΛΟΓΟΠΑΙΓΝΙΑ το γνωρίζει καλά αυτό. Και σας περιμένει να έρθετε και να ανακαλύψετε τους πολύτιμους κρυμμένους θησαυρούς του!

Περισσότερα …
list-product

Η ΠΡΟΛΑΤ ΠΑΕΙ ΝΑΞΟ!

Στη Νάξο, το εύφορο νησί που δίκαια φέρει τον τίτλο της «Βασίλισσας των Κυκλάδων», η ήρεμη και πλούσια σε βιοποικιλότητα φύση έκανε κάποτε τον Καζαντζάκη να γράψει «Αν ο Παράδεισος ήταν στη γη, θα ήταν εδώ». Σ’ ένα τέτοιο ειδυλλιακό τοπίο, στο χωριό Βίβλος, η πανέμορφη σύγχρονη Villa of delight and serenity έχει έντονα στοιχεία παραδοσιακής νησιώτικης αρχιτεκτονικής, υποδέχεται τον επισκέπτη στους άνετους και φιλόξενους χώρους της και υπόσχεται να τον μαγέψει με την εκπληκτική της θέα και τα γήινα, ξεκούραστα χρώματά της που δένουν θαυμάσια με το γαλήνιο φυσικό περιβάλλον. Στη δημιουργία της ελκυστικής αυτής εικόνας, καθοριστική ήταν η συμβολή της ΠΡΟΛΑΤ με δύο από τα κορυφαία και ευρέως γνωστά προϊόντα της: την Πατητή Τσιμεντοκονία LavaPlaster στα μπάνια και τον Έγχρωμο Αρμό Πέτρας σε όλο το σπίτι. Η Πατητή Τσιμεντοκονία LavaPlaster δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Η φυσική ομορφιά της και η απουσία αρμών, που εξασφαλίζει μια ενιαία και εντελώς ομαλή επιφάνεια χωρίς ρηγματώσεις, καθώς και οι υψηλές αντοχές της και η τέλεια αδιαβροχοποίηση που εγγυάται, την έχουν αναδείξει σε ένα από τα δημοφιλέστερα προϊόντα της ΠΡΟΛΑΤ. Χρησιμοποιείται τόσο σε νέα έργα όσο και σε ανακαινίσεις, σε σκάλες, πάγκους, μπάνια, χτιστά κρεβάτια κ.λ.π. και διατίθεται σε πάνω από 150 χρωματικές αποχρώσεις που καλύπτουν κάθε αρχιτεκτονική και διακοσμητική ανάγκη και προτίμηση. Επιπλέον, η επάλειψη της Πατητής Τσιμεντοκονίας LavaPlaster με ένα ειδικό βερνίκι, προστατεύει την επιφάνεια από κάθε είδους στιγματισμούς και λεκέδες. Εξίσου πρακτικό και λειτουργικό είναι και το δεύτερο προϊόν της ΠΡΟΛΑΤ, ο Έγχρωμος Αρμός Πέτρας, που αποτελεί ιδανική λύση για πετρόχτιστα κτίρια για λόγους αισθητικής και αδιαβροχοποίησης. Πρόκειται για προϊόν βιοκλιματικό που περιέχει μόνο φυσικά συστατικά: κεραμάλευρο, χαλαζιακή άμμο, θηραϊκή γη και υδράσβεστο Τα δύο τελευταία δημιουργούν υδραυλικές ιδιότητες που ενισχύουν τις αντοχές του και την υδρομόνωση που προσφέρει. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα πλεονεκτήματα του Έγχρωμου Αρμού Πέτρας είναι το ότι επιτρέπει στο κτίριο να «αναπνέει» και ταυτόχρονα το φωτίζει και του προσδίδει μια ξεχωριστή γοητεία, χάρη και στο χρώμα του, που οφείλεται στο αλεσμένο κεραμίδι. Τα δύο αυτά ποιοτικά προϊόντα της ΠΡΟΛΑΤ συνδυάστηκαν αρμονικά για να οδηγήσουν στο εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα που αποτυπώνεται ολοφάνερα στις φωτογραφίες: ένα εξαιρετικά καλαίσθητο, ξεκούραστο και λειτουργικό περιβάλλον.

Περισσότερα …
list-product

Η ΠΡΟΛΑΤ ΠΑΕΙ MAN & MANETTI

Στις μέρες μας, που όλοι είναι πολυάσχολοι και χρονικά πιεσμένοι, όταν αγοράζεις ρούχα, δεν καλύπτεις απλώς μια πρακτική ανάγκη, αλλά έχεις μια θαυμάσια ευκαιρία να χαρείς μια χαλαρωτική και απολαυστική εμπειρία. Και η απόλαυση ξεκινάει από το μάτι. Η Man & Manetti το ξέρει καλά· γι’ αυτό ήθελε το νέο της κατάστημα στο River West να είναι ένας ευχάριστος και φιλόξενος χώρος που θα αντικατόπτριζε την αισθητική της και θα προσέλκυε τον πελάτη. Η ΠΡΟΛΑΤ φρόντισε να γίνει αυτό πραγματικότητα. Η Φυσική Βαφή με Κουρασάνι LavaPaint που επέλεξε για τους τοίχους είναι ένα ξεχωριστό υλικό που δίνει μια ιδιαίτερη φυσική και αδρή αίσθηση όταν επιθυμούμε κάτι περισσότερο από τη μονότονα ενιαία πλαστική επιφάνεια που δίνουν οι συνηθισμένες μπογιές. Το διακριτικό χρώμα και η ανεπαίσθητη τραχύτητα της υφής της εξυπηρετούν ιδανικά την εικόνα της άνεσης και κομψότητας που ταιριάζει με τη φιλοσοφία του καταστήματος. Η Φυσική Βαφή LavaPaint είναι κατάλληλη για όλους τους τοίχους, εσωτερικούς ή εξωτερικούς, συνδυάζοντας τη φρεσκάδα και την ομορφιά της φυσικής εμφάνισης με τέλεια αδιαβροχοποίηση και αντοχή, ενώ διατίθεται παράλληλα και σε ειδική έκδοση ως τελικό επίχρισμα σε εξωτερικές θερμομονώσεις. Στο δάπεδο, η ΠΡΟΛΑΤ εφάρμοσε ένα από τα γνωστότερα προϊόντα της, την Πατητή Τσιμεντοκονία LavaPlaster, ένα ενισχυμένο, αδιάβροχο και ανθεκτικότατο υλικό πάχους μόλις 4 χιλιοστών, που εγγυάται εντελώς ομαλές επιφάνειες χωρίς αρμούς και διατίθεται σε ευρύτατη ποικιλία χρωμάτων. Εκτός από δάπεδα και τοίχους, η ΠΡΟΛΑΤ συνιστά την Πατητή Τσιμεντοκονία LavaPlaster και για σκάλες, πάγκους, μπάνια, χτιστά κρεβάτια και πολλές άλλες χρήσεις. Επιπλέον, η επάλειψή της με ειδικό βερνίκι, εμποδίζει δραστικά τον στιγματισμό των επιφανειών από ρύπους, λάδια κ.λ.π. Τέλος, για τους πάγκους η ΠΡΟΛΑΤ είχε να προτείνει το απόλυτο DIY προϊόν: την Πατητή Τσιμεντοκονία LavaPlaster Cream, ένα εξαιρετικά εύχρηστο υλικό σε μορφή πάστας που εξασφαλίζει λειτουργικότητα και άψογο αισθητικό αποτέλεσμα. Η συνολική τελική εικόνα δικαιώνει τις επιλογές της ΠΡΟΛΑΤ και επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά την υψηλή ποιότητα και την πολυχρηστικότητα των προϊόντων της.

Περισσότερα …
list-product

Η ΠΡΟΛΑΤ ΠΑΕΙ ΠΑΡΟΙΚΙΑ!

Για μια ακόμα φορά, η ΠΡΟΛΑΤ βρέθηκε στην Πάρο, το αγαπημένο Κυκλαδονήσι με τους πανέμορφους παραδοσιακούς οικισμούς και τις μαγευτικές χρυσαφένιες παραλίες. Εκεί, στη γραφική Παροικιά με τα λιθόστρωτα καλντερίμια, τα νησιώτικα σπιτάκια και τις ανθισμένες αυλές, η ΠΡΟΛΑΤ είχε την ευκαιρία να βάλει τη δημιουργική της σφραγίδα σ’ ένα από τα πιο κομψά και καλαίσθητα κτίρια της περιοχής με ένα από τα δημοφιλέστερα προϊόντα της : τη Φυσική Βαφή LavaPaint. Γιατί ένα ξεχωριστό οίκημα όπως το παλιό κτίριο του Πέτρου Ραγκούση, που αγναντεύει περήφανα το λιμάνι από το 1887, δεν μπορεί παρά να απαιτεί και ξεχωριστά υλικά. Και η Φυσική Βαφή LavaPaint όντως ξεχωρίζει, γιατί δεν δίνει απλά μια μονότονα ενιαία πλαστική επιφάνεια, αλλά προσφέρει ένα ιδιαίτερα ελκυστικό οπτικό αποτέλεσμα χάρη στην ελαφρά τραχύτητα της υφής της, που δημιουργεί μια αδρή αίσθηση φυσικότητας. Άλλωστε το χρώμα που επιλέχθηκε, είναι απόλυτα ταιριαστό με την ατμόσφαιρα του νησιού και το οικιστικό περιβάλλον. Η ΠΡΟΛΑΤ συνιστά τη Φυσική Βαφή με Κουρασάνι LavaPaint τόσο για εσωτερικούς όσο και για εξωτερικούς τοίχους νέων ή ανακαινιζόμενων κτιρίων για τη μετατροπή τους σε ενιαίες χρωματιστές και αδιάβροχες επιφάνειες, ενώ το προϊόν διατίθεται επίσης και σε ειδική έκδοση ως τελικό επίχρισμα σε συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης. Πρακτικότητα, αντοχή και ομορφιά είναι το τρίπτυχο που υπόσχεται η Φυσική Βαφή LavaPaint.

Περισσότερα …
list-product

Η ΠΡΟΛΑΤ ΠΑΕΙ HANDO ΓΙΑ ΜΑΣΑΖ!

Το ιδανικό της τέλειας αρμονίας που εκφράζει το αρχαίο γνωμικό «Νους υγιής εν σώματι υγιεί» μοιάζει με άπιαστο όνειρο στις συνθήκες άγχους, χρονικής πίεσης και έλλειψης ελεύθερου χρόνου που επιβάλλουν οι πυρετώδεις ρυθμοί της σύγχρονης εποχής. Μια εύκολη αλλά αποτελεσματική λύση είναι η θεραπευτική τέχνη που είναι γνωστή από την αρχαιότητα και αποδεδειγμένα συμβάλλει στην καλή υγεία, την ευρωστία, την ομορφιά και την ψυχική γαλήνη: το μασάζ. Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά είκοσι ένα είδη μασάζ προσφέρει το Hando Massage & Spa στο κέντρο της Αθήνας, σ’ ένα περιβάλλον που τέρπει, χαλαρώνει και ηρεμεί. Στη δημιουργία του πρωτοστάτησε η ΠΡΟΛΑΤ με ένα από τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της, τη Φυσική Βαφή με Κουρασάνι LavaPaint. Πρόκειται για ένα βιοκλιματικό, ανόργανο υλικό που, χάρη στην ειδική του σύσταση, έχει εξαιρετική διαπνοή και διατηρεί υγιεινή και ευχάριστη την ατμόσφαιρα. Τα ζεστά, γήινα χρώματα που επέλεξε η ΠΡΟΛΑΤ δένουν θαυμάσια με τον φιλόξενο χώρο και την αποστολή του. Η Φυσική Βαφή LavaPaint εξασφαλίζει μια ενιαία, ιδιαίτερα ανθεκτική και συνάμα ελαστική και αδιάβροχη επιφάνεια, γι’ αυτό η ΠΡΟΛΑΤ τη συνιστά όχι μόνο για εσωτερικούς, αλλά και για εξωτερικούς τοίχους. Όμως αυτό για το οποίο είναι γνωστότερη η Φυσική Βαφή LavaPaint και διαφέρει αισθητά από τις συνηθισμένες βαφές είναι το πρωτότυπο και ελκυστικό τελικό αποτέλεσμα και η αίσθηση φρεσκάδας και φυσικότητας που δημιουργεί η ελαφρώς τραχιά υφή της. Το προϊόν διατίθεται και ως τελικό επίχρισμα σε συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης. Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν… Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας και σ’ αυτούς που αγαπάτε μια μοναδική εμπειρία σ’ ένα ονειρικό περιβάλλον που φέρνει την ποιοτική καιαισθητική σφραγίδα της ΠΡΟΛΑΤ!

Περισσότερα …
list-product

Η ΠΡΟΛΑΤ ΠΑΕΙ ΛΗΜΝΟ!

Στο πανέμορφο ηφαιστειογενές νησί της Λήμνου, κάτω από το κάστρο της Μύρινας, η ΠΡΟΛΑΤ έβαλε τις δικές της δημιουργικές πινελιές σε μια αρχοντική διώροφη μονοκατοικία χτισμένη σύμφωνα με τη γραφική παραδοσιακή αρχιτεκτονική και σε πλήρη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, υπό από την επίβλεψη του πολιτικού μηχανικού Στασινού Σάμπαλου, με δύο πολύ ξεχωριστά προϊόντα της: τον Έγχρωμο Αρμό Πέτρας και τη Φυσική Βαφή LavaPaint. Ο Έγχρωμος Αρμός Πέτρας, ένα βιοκλιματικό υλικό αποτελούμενο μόνο από φυσικά συστατικά – κεραμάλευρο, θηραϊκή γη, υδράσβεστο και χαλαζιακή άμμο – προσφέρει άριστη εργασιμότητα και θαυμάσια πρόσφυση. Η ΠΡΟΛΑΤ τον συνιστά για κάθε είδους πετρόχτιστα κτίσματα, δεδομένου ότι προσφέρει υψηλή αντοχή και εξαίρετη υδρομόνωση χάρη στη συνύπαρξη της υδράσβεστου και της θηραϊκής γης, που του προσδίδουν υδραυλικές ιδιότητες. Ένα πρόσθετο αξιοσημείωτο πλεονέκτημα είναι ότι ο Έγχρωμος Αρμός Πέτρας επιτρέπει στο κτίριο να «αναπνέει», ενώ παράλληλα φωτίζει και αναδεικνύει την πέτρα χάρη στο σωστά επιλεγμένο χρώμα του. Στους εξωτερικούς τοίχους, χρησιμοποιήθηκε άλλο ένα ποιοτικό προϊόν της ΠΡΟΛΑΤ, η Φυσική Βαφή με Κουρασάνι LavaPaint, που, όπως είναι γνωστό, αποτελεί την καταλληλότερη λύση όταν επιδιώκουμε να πετύχουμε μια ιδιαίτερα φυσική και αδρή αίσθηση, καθώς η ανεπαίσθητη τραχύτητα της υφής της τη διαφοροποιεί από τις συνηθισμένες μπογιές και δημιουργεί ένα εντυπωσιακά ελκυστικό αισθητικό αποτέλεσμα. Η Φυσική Βαφή LavaPaint είναι ιδανική όχι μόνο για τους εξωτερικούς, αλλά και για τους εσωτερικούς τοίχους, μετατρέποντάς τους σε ενιαίες, αδιάβροχες επιφάνειες στα χρώματα της αρεσκείας μας. Διατίθεται δε επίσης και σε ειδική έκδοση, ως τελικό επίχρισμα σε συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης. Για κάθε οικοδομική ανάγκη και προτίμηση, η ΠΡΟΛΑΤ έχει πάντα να προτείνει τις πιο συμφέρουσες και αξιόπιστες λύσεις, με προϊόντα υψηλών προδιαγραφών που σέβονται το περιβάλλον και τον πελάτη.

Περισσότερα …
list-product

Η ΠΡΟΛΑΤ δημιουργεί υπέροχες προσόψεις κτιρίων

Τα χρώματα σπάνε τη μονοτονία της καθημερινότητας, αναζωογονούν τους χώρους που ζούμε και λειτουργούμε και επηρεάζουν άμεσα την ψυχική μας διάθεση. Γι’ αυτό, τόσο σε νέα έργα όσο και σε ανακαινίσεις, η επιλογή του κατάλληλου χρώματος είναι το άλφα και το ωμέγα για τη δημιουργία ενός ευχάριστου, φιλόξενου και ελκυστικού περιβάλλοντος. Η ΠΡΟΛΑΤ προχωράει ένα βήμα ακόμα, προσφέροντας μια βαφή υψηλής ποιότητας που εγγυάται όχι μόνο υψηλή αντοχή και τέλεια αδιαβροχοποίηση, αλλά και ένα εντυπωσιακό αισθητικό αποτέλεσμα: τη Φυσική Βαφή με Κουρασάνι LavaPaint. Πρόκειται για ένα ‘χρώμα’ το οποίο εφαρμόζεται με σπάτουλα, ιδανικό για εσωτερικές και εξωτερικές κάθετες επιφάνειες σπιτιών, καταστημάτων, ξενοδοχείων και γενικά κάθε είδους δημόσιων ή ιδιωτικών κτιρίων. Η ΠΡΟΛΑΤ τη συνιστά ιδιαίτερα για προσόψεις και εξωτερικές τοιχοποιίες, γιατί, χάρη στην ανεπαίσθητη τραχύτητα της υφής της, δημιουργεί μια πραγματικά μοναδική αίσθηση φυσικότητας και φρεσκάδας, όπως δείχνουν ολοφάνερα οι φωτογραφίες αυτής της πρόσφατα ανακαινισμένης αρχοντικής μονοκατοικίας στην Κηφισιά. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η Φυσική Βαφή LavaPaint διατίθεται και σε ειδική έκδοση ως τελικό επίχρισμα σε συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης. Όταν, λοιπόν, το ζητούμενο είναι όχι ένα απλό βάψιμο με μια συνηθισμένη μπογιά, αλλά ενιαίες, χρωματιστές και αδιάβροχες επιφάνειες τοίχων με μια ξεχωριστή, αδρή αίσθηση, η ΠΡΟΛΑΤ έχει και πάλι την ιδανική λύση: τη Φυσική Βαφή LavaPaint, ένα εξαιρετικό προϊόν που μπορεί να δώσει χρώμα και ομορφιά στη ζωή σας.

Περισσότερα …
list-product

Η ΠΡΟΛΑΤ ΠΑΕΙ PATIO VILLAS!

Στο Νεοχώρι της Μάνης, από ένα ύψωμα που δεσπόζει σ’ ένα μαγευτικό τοπίο άγριας ομορφιάς, το συγκρότημα πέτρινων κατοικιών Patio Villas αγναντεύει την απεραντοσύνη του πελάγους. Οι τέσσερις ανεξάρτητες βίλες που το απαρτίζουν, με έντονα παραδοσιακά στοιχεία αλλά και όλες τις σύγχρονες ανέσεις, αποτελούν ένα θαυμάσιο παράδειγμα της λιτής, επιβλητικής μανιάτικης αρχιτεκτονικής. Η ΠΡΟΛΑΤ συνέβαλε στη δημιουργία μιας ιδιαίτερα ελκυστικής εικόνας σε τέλεια αρμονία με το φυσικό περιβάλλον με ένα από τα δημοφιλέστερα προϊόντα της, την Πατητή Τσιμεντοκονία LavaPlaster. Πρόκειται για ένα ενισχυμένο υλικό που εγγυάται υψηλές αντοχές και απόλυτα ομαλές, ενιαίες και αδιάβροχες επιφάνειες πάχους μόλις 4 χιλιοστών. Στην προκειμένη περίπτωση, η ΠΡΟΛΑΤ έντυσε με την Πατητή Τσιμεντοκονία LavaPlaster τα δάπεδα και τα μπάνια. Το προϊόν, που είναι επίσης κατάλληλο για σκάλες, πάγκους, χτιστά κρεβάτια κ.λ.π. διατίθεται σε περισσότερες από 150 αποχρώσεις, που καλύπτουν κάθε γούστο και ανάγκη, και εντυπωσιάζει με τη φυσική ομορφιά του. Επιπλέον, η επάλειψή του με ένα ειδικό βερνίκι εμποδίζει αποτελεσματικά τον στιγματισμό των επιφανειών από ρύπους, λάδια κ.λ.π. Η συμβολή της ΠΡΟΛΑΤ, ωστόσο, δεν περιορίστηκε μόνο σε ένα υλικό. Είναι γνωστό πόσο σημαντικό είναι στα πετρόχτιστα κτίρια να χρησιμοποιείται αρμός υψηλών προδιαγραφών, για λόγους τόσο αισθητικής όσο και αδιαβροχοποίησης. Η λύση που είχε να προτείνει εδώ η ΠΡΟΛΑΤ ήταν ο Έγχρωμος Αρμός Πέτρας, ένα βιοκλιματικό υλικό που περιέχει αμιγώς φυσικά συστατικά: κεραμάλευρο, χαλαζιακή άμμο, θηραϊκή γη και υδράσβεστο. Η συνύπαρξη των δύο τελευταίων δημιουργεί υδραυλικές ιδιότητες που αυξάνουν την ανθεκτικότητα και την υδρομόνωση. Η ΠΡΟΛΑΤ προτείνει ανεπιφύλακτα τον Έγχρωμο Αρμό Πέτρας ακόμα και για περιοχές παραθαλάσσιες ή με χαμηλές θερμοκρασίες. Πρέπει, τέλος, να επισημανθεί ότι το συγκεκριμένο υλικό επιτρέπει στα κτίσματα να «αναπνέουν», ενώ παράλληλα τους προσδίδει ξεχωριστή χάρη και ένα υπέροχο χρώμα το οποίο οφείλεται στο αλεσμένο κεραμίδι που περιέχει. Το αισθητικό αποτέλεσμα γοητεύει και αποδεικνύει για άλλη μία φορά την ποιοτική υπεροχή των προϊόντων της ΠΡΟΛΑΤ.

Περισσότερα …
list-product

Η ΠΡΟΛΑΤ ΠΑΕΙ ΣΧΟΙΝΙΑ!

Στον Σχοινιά, μια από τις ωραιότερες παραλίες της Αττικής στο βορειοανατολικό άκρο του κάμπου του Μαραθώνα, η ΠΡΟΛΑΤ είχε την ευκαιρία να ολοκληρώσει ιδανικά την ειδυλλιακή εικόνα ενός κήπου πλάι στο κύμα με το καταλληλότερο προϊόν της για επιφάνειες γύρω από πισίνες: το Χαλαζιακό Ψηφιδωτό. Πρόκειται για ένα αντιολισθητικό δάπεδο με εξαιρετικές μηχανικές αντοχές και άριστη ελαστικότητα, κατάλληλο κυρίως, αλλά όχι μόνο, για εξωτερικούς χώρους κάθε είδους και έκτασης. Το Χαλαζιακό Ψηφιδωτό αποτελεί την αξιόπιστη πρόταση της ΠΡΟΛΑΤ για ξενοδοχεία, καταστήματα ή ιδιωτικές κατοικίες, όπως η εικονιζόμενη, επειδή είναι όχι μόνο ασφαλές και πρακτικό, αφού δεν χρειάζεται αρμούς, έτσι καθαρίζεται πολύ εύκολα, αλλά και επειδή, χάρη στη φυσική χαλαζιακή πέτρα που περιέχει, δεν ξεθωριάζει στον ήλιο και μένει ανεπηρέαστο από οποιεσδήποτε δύσκολες καιρικές συνθήκες χωρίς ανάγκη συντήρησης.

Όμως ένα πρόσθετο, αλλά εξίσου σημαντικό και άμεσα ορατό πλεονέκτημα είναι η υψηλή αισθητική του αξία, που αναδεικνύεται μέσα από την ποικιλία χρωμάτων στην οποία διατίθεται. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ΠΡΟΛΑΤ επέλεξε Χαλαζιακό Ψηφιδωτό στο χρώμα QM68, μια απόχρωση του γκρίζου ιδιαίτερα ξεκούραστη στο μάτι και απόλυτα ταιριαστή με το πράσινο του κήπου και το γαλάζιο της θάλασσας. Ήταν η τελευταία και καθοριστική πινελιά στη δημιουργία ενός ευχάριστου και χαλαρωτικού περιβάλλοντος που σε καλεί να χαρείς τη θέα, τη φύση και το υπέροχο ελληνικό καλοκαίρι.

Περισσότερα …
list-product

Η ΠΡΟΛΑΤ ΠΑΕΙ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ!

Με ένα – ιδιαίτερα θερμό, όπως προβλέπεται – καλοκαίρι προ των πυλών, κάθε ευκαιρία για λίγη δροσιά σε μια ασφυκτικά δομημένη μεγαλούπολη όπως η Αθήνα είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη. Και είναι τυχεροί όσοι έχουν έναν άνετο δικό τους εξωτερικό χώρο με απεριόριστη θέα και ποικίλες δυνατότητες αξιοποίησης, όπως αυτή η ιδιωτική ταράτσα στην Αγία Παρασκευή. Τα λευκά έπιπλα που θυμίζουν διακοπές και παραλίες, τα περιποιημένα φυτά, τα κομψά φωτιστικά και, φυσικά, το υδρομασάζ, συνθέτουν μια υπέροχη εικόνα, που η ΠΡΟΛΑΤ συμπλήρωσε ιδανικά με το Χαλαζιακό Ψηφιδωτό της. Πρόκειται για ένα δάπεδο εξαιρετικής ποιότητας, κατάλληλο για κάθε είδους χώρους, και ιδίως για ταράτσες, βεράντες, μπαλκόνια, κήπους και επιφάνειες γύρω από πισίνες, καθώς είναι αντιολισθητικό και επιδεικνύει ιδιαίτερα υψηλές μηχανικές αντοχές. Η χρωματική πρόταση της ΠΡΟΛΑΤ ήταν μια διακριτική, ανοιχτή απόχρωση του θερμού γκρίζου (QM15), που δένει θαυμάσια με τα χρώματα των επίπλων και το γαλάζιο του αττικού ουρανού. Επιπλέον, το Χαλαζιακό Ψηφιδωτό διαθέτει 100% ελαστικότητα χάρη στην πολυουρεθανική ρητίνη που περιέχει και καθαρίζεται εύκολα, αφού δεν χρειάζεται αρμούς. Τέλος, επειδή η φυσική χαλαζιακή πέτρα του δεν αποχρωματίζεται με την έκθεση στον ήλιο, η ΠΡΟΛΑΤ εγγυάται ότι το Χαλαζιακό Ψηφιδωτό της μένει αναλλοίωτο ακόμα και κάτω από τις δυσμενέστερες καιρικές συνθήκες χωρίς ειδική συντήρηση. Ένα ακόμα ποιοτικό προϊόν της ΠΡΟΛΑΤ που διευκολύνει και ομορφαίνει την καθημερινότητά μας!

Περισσότερα …
list-product
Load more projects More