gr
Menu

ΦΥΣΙΚΗ ΒΑΦΗ ΚΟΥΡΑΣΑΝΙ LAVAPAINT

Η Φυσική Βαφή με Κουρασάνι LavaPaint είναι βιοκλιματική, ανόργανη, βασισμένη στο κεραμάλευρο, το κουρασάνι και τη θηραϊκή γη, ενώ περιέχει αδρανή υλικά, ειδικά επιλεγμένα, χωρίς καμία χημική επεξεργασία. Δημιουργεί μια ιδιαίτερη αισθητική με “νερά” και υφή που διαμορφώνονται από τον εφαρμοστή με τη χρήση σπάτουλας. Η ειδική της σύσταση την κάνει να έχει εξαιρετική διαπνοή εξασφαλίζοντας στεγνή επιφάνεια και διατηρώντας την ατμόσφαιρα του χώρου υγιεινή και ευχάριστη. Όλες οι ιδιότητες της Φυσικής Βαφής LavaPaint προέρχονται από τις ιδιότητες των φυσικών ορυκτών πρώτων υλών καθώς δεν περιέχονται χημικά πρόσθετα, πλαστικοποιητές, φιλμογόνα και συντηρητικά. Είναι εξαιρετικά ανθεκτική και προστατεύει την επιφάνεια από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και την UV ακτινοβολία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά δίνοντας μια εξαιρετικά ανθεκτική αλλά ταυτόχρονα ελαστική και αδιάβροχη επιφάνεια.
Διατίθεται με το ίδιο χρωματολόγιο, σε ειδικά τροποποιημένη έκδοση ως τελικός Σοβάς Θερμομόνωσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΡΓΑ

Η ΠΡΟΛΑΤ ΠΑΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Στη φημισμένη εμβληματική παραλία της συμπρωτεύουσας, που δικαιώνει απόλυτα τον τίτλο της ως «Νύμφης του Θερμαϊκού», δεσπόζουν τα ψηλά, αρχοντικά κτίρια που αγναντεύουν εδώ και δεκαετίες την απεραντοσύνη της θάλασσας και τα μαγευτικά χρώματα του ορίζοντα. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει το ξενοδοχείο ‘Ολυμπος-Νάουσα, που το όνομά του συνδέεται με το ομώνυμο θρυλικό εστιατόριο, ορόσημο στην πλούσια ιστορία της πόλης. Στην ανακαίνιση του πολυτελούς ξενοδοχείου, έπρεπε να ληφθεί πρώτιστα υπόψη η θέση του δίπλα στη θάλασσα, που απαιτούσε υλικά ανθεκτικά στην υγρασία και στις κάθε λογής καιρικές συνθήκες, καθώς και στην ηλιακή ακτινοβολία. Η ΠΡΟΛΑΤ είχε την τέλεια απάντηση: την ειδική βαφή υδρυάλου LavaPaint Silicate, που εξασφαλίζει άριστη διαπνοή, ώστε να μην εγκλωβίζεται η υγρασία στο εσωτερικό της τοιχοποιίας. Πρόκειται για μια νέας τεχνολογίας βαφή υδρυάλου κατάλληλη τόσο για εσωτερικούς όσο και για εξωτερικούς χώρους, ιδανική για εφαρμογές σε κτίρια ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας. Η ΠΡΟΛΑΤ εγγυάται ότι η ανόργανη ορυκτή φύση του LavaPaint Silicate το καθιστά απρόσβλητο από την UV ακτινοβολία, με αποτέλεσμα να μένουν αναλλοίωτες οι χρωματικές αποχρώσεις του στο πέρασμα του χρόνου, ενώ η υψηλότατη διαπνοή του, σε συνδυασμό με την ειδική του σύσταση, του προσδίδει αντιαλγικές, αντιμυκητικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες. Πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι το LavaPaint Silicate απλώνεται εύκολα και στρωτά, προσφέροντας ένα όμορφο ματ φινίρισμα. Άλλο ένα εξαιρετικής ποιότητας προϊόν της παντα πρωτοπόρας ΠΡΟΛΑΤ, εύχρηστο, ανθεκτικό και φιλικό προς τον άνθρωπο, το περιβάλλον και… την τσέπη του καταναλωτή.

Περισσότερα …
list-product

Η ΠΡΟΛΑΤ ΠΑΕΙ ΠΑΡΟΙΚΙΑ!

Για μια ακόμα φορά, η ΠΡΟΛΑΤ βρέθηκε στην Πάρο, το αγαπημένο Κυκλαδονήσι με τους πανέμορφους παραδοσιακούς οικισμούς και τις μαγευτικές χρυσαφένιες παραλίες. Εκεί, στη γραφική Παροικιά με τα λιθόστρωτα καλντερίμια, τα νησιώτικα σπιτάκια και τις ανθισμένες αυλές, η ΠΡΟΛΑΤ είχε την ευκαιρία να βάλει τη δημιουργική της σφραγίδα σ’ ένα από τα πιο κομψά και καλαίσθητα κτίρια της περιοχής με ένα από τα δημοφιλέστερα προϊόντα της : τη Φυσική Βαφή LavaPaint. Γιατί ένα ξεχωριστό οίκημα όπως το παλιό κτίριο του Πέτρου Ραγκούση, που αγναντεύει περήφανα το λιμάνι από το 1887, δεν μπορεί παρά να απαιτεί και ξεχωριστά υλικά. Και η Φυσική Βαφή LavaPaint όντως ξεχωρίζει, γιατί δεν δίνει απλά μια μονότονα ενιαία πλαστική επιφάνεια, αλλά προσφέρει ένα ιδιαίτερα ελκυστικό οπτικό αποτέλεσμα χάρη στην ελαφρά τραχύτητα της υφής της, που δημιουργεί μια αδρή αίσθηση φυσικότητας. Άλλωστε το χρώμα που επιλέχθηκε, είναι απόλυτα ταιριαστό με την ατμόσφαιρα του νησιού και το οικιστικό περιβάλλον. Η ΠΡΟΛΑΤ συνιστά τη Φυσική Βαφή με Κουρασάνι LavaPaint τόσο για εσωτερικούς όσο και για εξωτερικούς τοίχους νέων ή ανακαινιζόμενων κτιρίων για τη μετατροπή τους σε ενιαίες χρωματιστές και αδιάβροχες επιφάνειες, ενώ το προϊόν διατίθεται επίσης και σε ειδική έκδοση ως τελικό επίχρισμα σε συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης. Πρακτικότητα, αντοχή και ομορφιά είναι το τρίπτυχο που υπόσχεται η Φυσική Βαφή LavaPaint.

Περισσότερα …
list-product

Η ΠΡΟΛΑΤ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!

Ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής ΒΕΑΛ αξιοποιεί ενεργειακά το βιοαέριο που παράγεται από απόβλητα σε Χώρους Υγιειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), συμβάλλοντας σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω της παραγωγής ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας, της μείωσης της έκλυσης διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και της εξοικονόμησης πετρελαίου. Μια εταιρεία για την οποία η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα δεν θα μπορούσε παρά να χρησιμοποιήσει ποιοτικά και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά που ταιριάζουν με τους στόχους της. Η συμβολή  της ΠΡΟΛΑΤ στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας ΒΕΑΛ ήταν διπλή, μέσω ισάριθμων προϊόντων της: της Φυσικής Βαφής και του Χαλαζιακού Ψηφιδωτού της. Για τη χτιστή βιβλιοθήκη, η ΠΡΟΛΑΤ επέλεξε την Φυσική Βαφή με Κουρασάνι LavaPaint και το Χαλαζιακό Ψηφιδωτό,  προϊόντα ιδανικά όχι μόνο για τοίχους και δάπεδα, αλλά και για χτιστές κατασκευές. Στους τοίχους, η ΠΡΟΛΑΤ χρησιμοποίησε τη Φυσική Βαφή με Κουρασάνι LavaPaint, που προτιμάται πολύ συχνά για προσόψεις και εξωτερικές τοιχοποιίες, καθώς μπορεί να ανανεώσει ακόμα και υπάρχοντες τοίχους, μετατρέποντάς τους σε ενιαίες, αδιάβροχες επιφάνειες στα χρώματα της αρεσκείας μας. Αυτό που διαφοροποιεί τη Φυσική Βαφή LavaPaint από τις συνηθισμένες μπογιές, ωστόσο, είναι η ανεπαίσθητα τραχιά υφή της, που δημιουργεί μια εμφανώς ελκυστική εικόνα και μια ευχάριστη αίσθηση φυσικότητας.  Στους εξωτερικούς χώρους των εγκαταστάσεων, η ΠΡΟΛΑΤ εφάρμοσε επίσης το Χαλαζιακό Ψηφιδωτό της, ένα πολύ πρακτικό και ανθεκτικό υλικό που δεν αλλοιώνεται από την έκθεση στον ήλιο ή τις κακές καιρικές συνθήκες και δεν απαιτεί συντήρηση. Ο χώρος εργασίας μας είναι εξίσου σημαντικός με το οικιακό μας περιβάλλον, όχι μόνο επειδή εκεί περνάμε καθημερινά σημαντικό μέρος του χρόνου μας, αλλά και επειδή επηρεάζει αποδεδειγμένα τη διάθεση και κατ΄επέκταση την απόδοσή μας. Γι’ αυτό αξίζει να έχει τα καλύτερα δυνατά υλικά. Και η ΠΡΟΛΑΤ αυτό μπορεί να το εγγυηθεί!

Περισσότερα …
veal_front_small

Η ΠΡΟΛΑΤ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΦΕ ΣΤΟ FEMENINO!

Το Femenino στην Κηφισιά δεν είναι ένα συνηθισμένο καφέ· είναι το πρώτο αθηναϊκό κατάστημα της ομώνυμης αλυσίδας που συνεργάζεται με γυναικείους συνεταιρισμούς από 9 χώρες της Λατινικής Αμερικής, συμβάλλοντας στην οικονομική αυτάρκεια και την κοινωνική ενδυνάμωση γυναικών απομακρυσμένων, φτωχών περιοχών μέσω της εκπαίδευσής τους στην καλλιέργεια υψηλής ποιότητας καφέ. Ένας τέτοιος ξεχωριστός χώρος δεν μπορεί παρά να χρειάζεται ξεχωριστά υλικά για να αναδείξει την αισθητική πλευρά του. Και η Φυσική Βαφή LavaPaint, ένα από τα γνωστότερα προϊόντα της ΠΡΟΛΑΤ, ήταν η ιδανική λύση για τη δημιουργία της ζεστής, φιλόξενης και φυσικής ατμόσφαιρας που αντιπροσωπεύει τη φιλοσοφία της επιχείρησης. Αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει τη Φυσική Βαφή LavaPaint της ΠΡΟΛΑΤ από τις απλές, συνηθισμένες μπογιές είναι η ανεπαίσθητη τραχύτητα της υφής της, που προσδίδει στις επιφάνειες μια ιδιαίτερα ελκυστική και πρωτότυπη όψη φυσικότητας και φρεσκάδας. Τα πλεονεκτήματά της, όμως, δεν περιορίζονται στο αισθητικό αποτέλεσμα. Η ΠΡΟΛΑΤ συνιστά ανεπιφύλακτα τη Φυσική Βαφή LavaPaint σε νέες δουλειές και ανακαινίσεις, τόσο για εσωτερικούς όσο και για εξωτερικούς τοίχους, που μετατρέπονται σε ενιαίες, χρωματιστές και ‘φυσικές’ επιφάνειες. Πρέπει να σημειωθεί, τέλος, ότι διατίθεται σε ποικίλα χρώματα, αλλά και σε ειδική έκδοση κατάλληλη για εξωτερική θερμομόνωση. Ένα εξαιρετικό υλικό που μπορεί να αναβαθμίσει και να μεταμορφώσει κυριολεκτικά ένα χώρο.

Περισσότερα …
femeninio_prolat_front_1
More