gr
Menu

ΧΑΛΑΖΙΑΚΟ ΨΗΦΙΔΩΤΟ ΔΑΠΕΔΩΝ QUARTZ MOSAIC

Το Χαλαζιακό Ψηφιδωτό Quartz Mosaic χρησιμοποιείται για την επίστρωση κυρίως εξωτερικών δαπέδων, αλλά και εσωτερικών χώρων. Έχει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, η οποία προέρχεται από τους διαφορετικούς χρωματισμούς της φυσικής χαλαζιακής πέτρας. Δημιουργείται με την ανάμειξη της φυσικής πέτρας με πολυουρεθανικές ρητίνες που δεν κιτρινίζουν με τον ήλιο. Είναι υλικό που έχει πάρα πολύ υψηλές μηχανικές αντοχές και εφαρμόζεται σε πάχος 4-5 χιλιοστών. Δεν θέλει αρμούς, και δεν επηρεάζεται από τα συνήθη σπιτικά χημικά και καθαριστικά. Είναι αντιολισθητικό και δεν χρειάζεται συντήρηση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΡΓΑ

Η ΠΡΟΛΑΤ ΠΑΕΙ ΣΤΗΝ CAVA PRECIOUS!

Δίκαια την αποκαλούν Βασίλισσα του Αιγαίου. Γιατί είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, να επισκεφτείς τη Μύκονο και να μην την ερωτευτείς – όχι μόνο για τη λαμπερή, κοσμοπολίτικη πλευρά της που την έχει κάνει παγκοσμίως διάσημη, αλλά και για την κυκλαδίτικη ομορφιά, το συγκλονιστικό τοπίο και τα μαγευτικά χρώματά της: το λευκό των ασβεστωμένων σπιτιών, το γαλάζιο των κρυστάλλινων νερών και το χρυσό του ελληνικού ήλιου. Στο θρυλικό νησί των ανέμων, ο πήχης της αισθητικής είναι πολύ ψηλά· και ακόμα και τα εμπορικά καταστήματα ακολουθούν πιστά την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με τις λιτές, καθαρές γραμμές και τις επιφάνειες που αντανακλούν το φως. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Cava Precious, που η εικόνα της παραπέμπει σε κλασικό μυκονιάτικο σπίτι. Τέτοιου είδους κατασκευές απαιτούν υλικά που συνδυάζουν αισθητική αρτιότητα και υψηλή αντοχή. Η ΠΡΟΛΑΤ είχε την καταλληλότερη λύση για τον εξωτερικό χώρο που περιβάλλει το κατάστημα: το Χαλαζιακό Ψηφιδωτό. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά πρακτικό και ποιοτικό υλικό που χρησιμοποιείται για επίστρωση δαπέδων κυρίως εξωτερικών χώρων, για παράδειγμα σε μαγαζιά, ξενοδοχεία, πεζόδρομους, μπαλκόνια, ταράτσες και πάρκινγκ. Το Χαλαζιακό Ψηφιδωτό είναι εξαιρετικά εύχρηστο, καθώς εφαρμόζεται πάνω σε λείο μπετόν, τσιμεντοκονία ή παλιά πλακάκια και η ΠΡΟΛΑΤ εγγυάται ότι διαθέτει ιδιαίτερα υψηλές μηχανικές αντοχές, είναι αντιολισθητικό και καθαρίζεται πολύ εύκολα, δεδομένου ότι δεν χρειάζεται αρμούς. Ένα άλλο αξιοσημείωτο προτέρημα του Χαλαζιακού Ψηφιδωτού είναι το ότι, χάρη στη φυσική πέτρα που περιέχει, δεν ξεθωριάζει και δεν φθείρεται με την έκθεση στον ήλιο ή οποιεσδήποτε αντίξοες καιρικές συνθήκες, ούτε απαιτεί ειδική συντήρηση. Στη φυσική χαλαζιακή πέτρα του, άλλωστε, χρωστάει την ευρύτατη ποικιλία χρωμάτων του. Στην προκειμένη περίπτωση, η ΠΡΟΛΑΤ εύστοχα επέλεξε μια διακριτική και ξεκούραστη για το μάτι γκρίζα απόχρωση που αναδεικνύει το εκτυφλωτικό λευκό του όλου κτίσματος και τη λιτή νησιώτικη αρχιτεκτονική του. Αποδεικνύοντας, για άλλη μία φορά, ότι συχνά οι απλούστερες επιλογές είναι οι καλύτερες.

Περισσότερα …
list-product

Η ΠΡΟΛΑΤ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΣΜΗΜΑΤΩΝ ΗΛΙΑΣ ΛΑΛΑΟΥΝΗΣ!

Λένε πως ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός… αλλά μερικές φορές είναι. Στο Μουσείο Κοσμήματος Ηλία Λαλαούνη, έναν πραγματικά μαγικό χώρο στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας, στους πρόποδες της Ακρόπολης, που κάποτε στέγαζε τα εργαστήρια και το πατρικό του γνωστού χρυσοχόου, καλλιτέχνη και ακαδημαϊκού, δεν λάμπουν μόνο τα εξαιρετικά εκθέματα, αλλά και το ίδιο το κτίριο –μεταφορικά και κυριολεκτικά! Στο Roof Garden, η ΠΡΟΛΑΤ κλήθηκε να βάλει το λιθαράκι της στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος αντάξιου της αίγλης και της λάμψης του πρώτου και μοναδικού μουσείου Κοσμήματος και Διακοσμητικών Τεχνών στην Ελλάδα και το έκανε, με ένα εξίσου μοναδικό προϊόν: το Χαλαζιακό Ψηφιδωτό της. Στο συγκεκριμένο έργο, χρησιμοποιήθηκε χαλαζίας από τη σειρά Gold (την πιο εντυπωσιακή, χάρη στις χρυσές αναλαμπές του υλικού), που είναι απόλυτα ταιριαστή τόσο με το κτιριακό περιβάλλον όσο και με το αντικείμενο του μουσείου. Το Χαλαζιακό Ψηφιδωτό είναι ένα εύχρηστο, καλαίσθητο και αντιολισθητικό δάπεδο με ιδιαίτερα υψηλές μηχανικές αντοχές, που η ΠΡΟΛΑΤ συνιστά για την επίστρωση κυρίως εξωτερικών χώρων κάθε είδους. Η πολυουρεθανική ρητίνη με την οποία κατασκευάζεται προσδίδει στο υλικό τέλεια ελαστικότητα, ενώ η απουσία αρμών κάνει πανεύκολο τον καθαρισμό του. Η ΠΡΟΛΑΤ εγγυάται ότι το Χαλαζιακό Ψηφιδωτό, που διατίθεται σε ποικίλα χρώματα, χάρη στη φυσική χαλαζιακή πέτρα που περιέχει, δεν ξεθωριάζει με την έκθεσή του στον ήλιο, μένει αναλλοίωτο κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες και δεν απαιτεί ειδική συντήρηση. Χαλαζιακό Ψηφιδωτό Gold: ένα προϊόν πραγματικό χρυσάφι… που δικαιώνει και τη φήμη και το όνομά του! Συνεργάτης: Kappa Advice Εφαρμόστηκε ο κωδικός: QM 70

Περισσότερα …
veal_front_small-495x480

Η ΠΡΟΛΑΤ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΤΟΛΟ!

Οι απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής έχουν θέσει πολύ ψηλά τον πήχη για τα οικοδομικά υλικά που χρησιμοποιούνται σήμερα και πρέπει να είναι όχι μόνο πρακτικά, ασφαλή και ανθεκτικά, αλλά και ελκυστικά από αισθητική άποψη. Τα προϊόντα της ΠΡΟΛΑΤ πληρούν όλες αυτές τις προϋποθέσεις. Ένα από αυτά, το Χαλαζιακό Ψηφιδωτό, χρησιμοποιήθηκε στους εξωτερικούς χώρους και τις σκάλες της εικονιζόμενης εξοχικής κατοικίας στο Τολό, το γνωστό θέρετρο που απλώνεται αμφιθεατρικά σε μια από τις ωραιότερες παραλίες του Αργολικού Κόλπου. Η ΠΡΟΛΑΤ προτείνει το Χαλαζιακό Ψηφιδωτό της για την επίστρωση δαπέδων κυρίως εξωτερικών χώρων γιατί είναι ένα αντιολισθητικό υλικό με εξαιρετικά υψηλές αντοχές που μπορεί να εφαρμοστεί πάνω σε λείο μπετόν, τσιμεντοκονία ή ακόμα και παλιά πλακάκια. Η φυσική χαλαζιακή πέτρα που περιέχει δεν αποχρωματίζεται με την έκθεση στον ήλιο, γι’ αυτό η ΠΡΟΛΑΤ εγγυάται ότι το υλικό μένει αναλλοίωτο ακόμα και κάτω από τις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες χωρίς να χρειάζεται συντήρηση. Αλλά και από αισθητική άποψη, το Χαλαζιακό Ψηφιδωτό παίρνει άριστα, όπως εύγλωττα μαρτυράει η εικόνα. Γι’ αυτό αποτελεί την ιδανική επιλογή για δάπεδα σε κάθε είδους κατασκευές, από επαγγελματικούς και δημόσιους χώρους μέχρι ιδιωτικές κατοικίες. (Εφαρμόστηκαν οι κωδικοί: QM6, QM16)

Περισσότερα …
yyy

Η ΠΡΟΛΑΤ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ!

Ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής ΒΕΑΛ αξιοποιεί ενεργειακά το βιοαέριο που παράγεται από απόβλητα σε Χώρους Υγιειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ), συμβάλλοντας σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω της παραγωγής ανανεώσιμης ηλεκτρικής ενέργειας, της μείωσης της έκλυσης διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και της εξοικονόμησης πετρελαίου. Μια εταιρεία για την οποία η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί προτεραιότητα δεν θα μπορούσε παρά να χρησιμοποιήσει ποιοτικά και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά που ταιριάζουν με τους στόχους της. Η συμβολή  της ΠΡΟΛΑΤ στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας ΒΕΑΛ ήταν διπλή, μέσω ισάριθμων προϊόντων της: της Φυσικής Βαφής και του Χαλαζιακού Ψηφιδωτού της. Για τη χτιστή βιβλιοθήκη, η ΠΡΟΛΑΤ επέλεξε την Φυσική Βαφή με Κουρασάνι LavaPaint και το Χαλαζιακό Ψηφιδωτό,  προϊόντα ιδανικά όχι μόνο για τοίχους και δάπεδα, αλλά και για χτιστές κατασκευές. Στους τοίχους, η ΠΡΟΛΑΤ χρησιμοποίησε τη Φυσική Βαφή με Κουρασάνι LavaPaint, που προτιμάται πολύ συχνά για προσόψεις και εξωτερικές τοιχοποιίες, καθώς μπορεί να ανανεώσει ακόμα και υπάρχοντες τοίχους, μετατρέποντάς τους σε ενιαίες, αδιάβροχες επιφάνειες στα χρώματα της αρεσκείας μας. Αυτό που διαφοροποιεί τη Φυσική Βαφή LavaPaint από τις συνηθισμένες μπογιές, ωστόσο, είναι η ανεπαίσθητα τραχιά υφή της, που δημιουργεί μια εμφανώς ελκυστική εικόνα και μια ευχάριστη αίσθηση φυσικότητας.  Στους εξωτερικούς χώρους των εγκαταστάσεων, η ΠΡΟΛΑΤ εφάρμοσε επίσης το Χαλαζιακό Ψηφιδωτό της, ένα πολύ πρακτικό και ανθεκτικό υλικό που δεν αλλοιώνεται από την έκθεση στον ήλιο ή τις κακές καιρικές συνθήκες και δεν απαιτεί συντήρηση. Ο χώρος εργασίας μας είναι εξίσου σημαντικός με το οικιακό μας περιβάλλον, όχι μόνο επειδή εκεί περνάμε καθημερινά σημαντικό μέρος του χρόνου μας, αλλά και επειδή επηρεάζει αποδεδειγμένα τη διάθεση και κατ΄επέκταση την απόδοσή μας. Γι’ αυτό αξίζει να έχει τα καλύτερα δυνατά υλικά. Και η ΠΡΟΛΑΤ αυτό μπορεί να το εγγυηθεί!

Περισσότερα …
veal_front_small
More