gr
Menu

Η ΤΕΧΝΗ ΕΝΩΝΕΙ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ… ΚΑΙ Η ΠΡΟΛΑΤ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ!

Η ΤΕΧΝΗ ΕΝΩΝΕΙ ΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ… ΚΑΙ Η ΠΡΟΛΑΤ ΤΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ! Image

Ένα πολύ αλλιώτικο CD κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Puzzlemusik με τίτλο “Thiva km 102”. Είναι ο καρπός μιας συλλογικής, πολυπρόσωπης προσπάθειας 2 ετών και αποτελεί ένα αισιόδοξο μήνυμα ελπίδας και ανθρωπιάς σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Πολλοί ήταν αυτοί που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να γίνει πραγματικότητα ο στόχος αυτής της συνεργασίας, που ήταν η δημιουργία γεφυρών ανάμεσα στα σωφρονιστικά ιδρύματα και την κοινωνία, όπως η ΜΚΟ ΑΜΑΚΑ, το σχήμα ARTéfacts ensemble και η ΠΡΟΛΑΤ, που θέτει πολύ ψηλά τον πήχη της κοινωνικής ευθύνης.

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΑΜΑΚΑ, με τη στήριξη του CULTURE PROGRAMME της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οργάνωσε επί ένα χρόνο εργαστήρια «θεραπείας μέσω της τέχνης» στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας δίνοντας στις κρατούμενες την ευκαιρία να εκφραστούν ηχογραφώντας ήχους και συγκλονιστικές μαρτυρίες από τη ζωή τους.

Το οργανικό σύνολο ARTéfacts ensemble, πρωτοπόρο πάντα σε σημαντικές καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες από το 2008 που ιδρύθηκε, έστειλε τους πρωτότυπους αυτούς ήχους σε 6 νέους Ευρωπαίους συνθέτες που εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν έργα για ζωντανά μουσικά όργανα και live electronics. Στη συνέχεια τα ηχογράφησαν και τα παρουσίασαν πρώτα εκεί που ξεκίνησαν όλα, δηλαδή στις φυλακές της Θήβας, το περασμένο φθινόπωρο κι έπειτα σε συναυλία στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών στις 30 Μαρτίου.

Στην υλοποίηση αυτού του project η ΠΡΟΛΑΤ συμμετείχε χρηματοδοτώντας την ως χορηγός και αποδεικνύοντας έμπρακτα την κοινωνική της ευαισθησία και το σεβασμό της στις ανθρώπινες αξίες.

Η ξεχωριστή αυτή δουλειά είναι ήδη διαθέσιμη σε CD σε όλα τα ενημερωμένα δισκοπωλεία, ενώ, ως έργο ευρωπαϊκής υποστήριξης και ενδιαφέροντος, αναμένεται να παρουσιαστεί και στις Βρυξέλλες.

prolat-artefact-01
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ