gr
Menu

Η ΠΡΟΛΑΤ ΕΓΙΝΕ ΜΟΔΑ!

Η ΠΡΟΛΑΤ ΕΓΙΝΕ ΜΟΔΑ! Image

Υπάρχουν ορισμένα προϊόντα μόδας και ρουχισμού, για τα οποία ο περιβάλλων χώρος για τον πελάτη είναι τεράστιας σημασίας. Προσφέρει συμβολισμούς, αξίες και αισθητική που λειτουργούν συμπληρωματικά για τα οφέλη του προϊόντος που διατίθεται σε αυτόν. Ο Ioannis Roumeliotis είναι ένθερμος υποστηρικτής αυτής της άποψης και για το λόγο αυτό συνεργάζεται με την ΠΡΟΛΑΤ, το δυνατότερο οργανισμό παραγωγής και κατασκευής αρχιτεκτονικών προϊόντων στην Ελλάδα, με εξειδικευμένα συνεργεία και στελέχη με υψηλή αισθητική και ανοιχτούς ορίζοντες που ξεχωρίζουν από τους υπόλοιπους του κλάδου. Ο σχεδιαστής, εμπνευσμένος από τους ανεξάντλητους χρωματισμούς και σχέδια της πατητής τσιμεντοκονίας και από το πώς η ΠΡΟΛΑΤ τη διαμορφώνει και την επεξεργάζεται, δημιουργεί μια σύγχρονη γλυπτική ένδυσης και textiles βγαλμένα από το βιομηχανικό χώρο της Τέχνης.

360° VIRTUAL TOUR.


lavaplaster_ioannis_roumeliotis-01
lavaplaster_ioannis_roumeliotis-02
lavaplaster_ioannis_roumeliotis-03

Η άψογη συνεργασία οδήγησε στην υλοποίηση ενός αποτελέσματος που χαρακτηρίζεται από το συνδυασμό υψηλής τεχνικής και αισθητικής και από την πρωτοφανή αλληλοσυμπλήρωση του χώρου με ότι εκτίθεται μέσα σε αυτόν. Για κατάστημα τέτοιου είδους, η ενέργεια αυτή αποτελεί κάτι το πρωτοποριακό. Η συνεργασία, έχει σαν αποτέλεσμα έναν υπέροχο χώρο, όπου μελλοντικά η διαρκής καλλιτεχνική αλλαγή τόσο στην αρχιτεκτονική του καταστήματος όσο και στην αρχιτεκτονική των εκθεμάτων θα αποτελεί πηγή έμπνευσης για τις καινούριες collections, οι οποίες ακόμα και τότε θα είναι πάλι άρρηκτα συνδεδεμένες με το χώρο τους. Το παραπάνω αποτελεί από μόνο του ένα εγχείρημα το οποίο αναμένεται να συντελέσει σε μεγάλο word-of-mouth για την ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου, του καλλιτεχνικού κόσμου και κόσμου της μόδας. 

lavaplaster_ioannis_roumeliotis-04
lavaplaster_ioannis_roumeliotis-05
lavaplaster_ioannis_roumeliotis-06

Η έκφραση των καλλιτεχνικών τάσεων ανέκαθεν ήταν δείγμα πολιτισμού και σηματοδοτούσε την ύπαρξη του ανθρώπου στο χώρο. Ο πάντα αυθεντικός και εκκεντρικός Ιωάννης Ρουμελιώτης ξεχωρίζει λόγω της ιδιαίτερης οπτικής του. Ανήσυχο πνεύμα και με μυαλό πολυ-υπόστατο, μετά από πολλά χρόνια διαμονής στο εξωτερικό και έχοντας αποσπάσει βραβεύσεις και τιμητικές διακρίσεις σε σημαντικούς θεσμούς τέχνης, επιστρέφει στην Ελλάδα. Εδώ θα ασχοληθεί με ένα από τα εντονότερα πάθη του, τη μόδα. Αυτή τη φορά, ο Ιωάννης μετουσιώνει τη δημιουργικότητα και καλλιτεχνική του γνώση σε υψηλού επιπέδου ενδύματα, υποδήματα και αξεσουάρ καθώς και άλλα έργα μόδας, καλύπτοντας το σώμα του Σύγχρονου Ανθρώπου με αντικείμενα τέχνης.

lavaplaster_ioannis_roumeliotis-07
lavaplaster_ioannis_roumeliotis-08
lavaplaster_ioannis_roumeliotis-09

Γι’ αυτόν, οι δημιουργίες πρέπει να εκτίθενται σε ένα περιβάλλον του οποίου να αποτελούν συνέχεια και αλληλοσυμπλήρωμα, ούτως ώστε να αναδεικνύεται η αισθητική των πραγμάτων και να παρασέρνουν στη δημιουργική τους δίνη την απλότητα του “φαίνεσθαι”, διατηρώντας ακέραιη και απαστράπτουσα τη σημασία του “είναι”. Έχοντας την ΠΡΟΛΑΤ ως σύμμαχο Τέχνης, τα οράματα τους συμβαδίζουν για την ολιστική προσέγγιση πλήρους αισθητικής σύνδεσης περιβάλλοντος-εκθέματος. Έτσι λοιπόν ο Έλληνας καλλιτέχνης, στην πρώτη του συλλογή, εμπνέεται από τα καινοτόμα δομικά υλικά και τη συνεργασία του με την ΠΡΟΛΑΤ, τον έρωτα και το σύγχρονο ανθρώπινο σώμα (και το πώς αυτό αποτυπώνεται) καθώς και από τον κινηματογράφο, τη γλυπτική, τα όνειρα και το performance art. 


lavaplaster_ioannis_roumeliotis-10
lavaplaster_ioannis_roumeliotis-11
lavaplaster_ioannis_roumeliotis-12

Μέσα στους μόλις λίγους μήνες παρουσίας του, φαίνεται πως ο καλλιτεχνικός κόσμος και οι ειδικοί γνώρισαν και εκτίμησαν την ξεχωριστή δουλειά του. Το Mad TV τον ανακήρυξε ως τον “Καλύτερο Νέο Έλληνα Σχεδιαστή” για το 2015 και στο event που διοργανώθηκε από το κανάλι του Mad, είχε τη δυνατότητα να δείξει μέρος από την πρώτη του αυτή συλλογή και να αποτελέσει ίσως το πιο πολυσυζητημένο και πρωτοποριακό act της βραδιάς. Το Ozon Magazine και το Fashion Room Service, αντίστοιχα τον τίμησαν με τον ίδιο τίτλο. Ξένα και ελληνικά περιοδικά (έντυπα και ηλεκτρονικά) έχουν στρέψει την προσοχή τους στις δημιουργικές του ικανότητες και τον παρακολουθούν πιστά για τα επόμενα βήματά του.

lavaplaster_ioannis_roumeliotis-13
lavaplaster_ioannis_roumeliotis-14
lavaplaster_ioannis_roumeliotis-15
lavaplaster_ioannis_roumeliotis-16
lavaplaster_ioannis_roumeliotis-17
lavaplaster_ioannis_roumeliotis-18
lavaplaster_ioannis_roumeliotis-19
lavaplaster_ioannis_roumeliotis-20
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ