gr
Menu

ΕΓΧΡΩΜΟΣ ΣΟΒΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑΝΙ

Ο έγχρωμος σοβάς – κουρασάνι της ΠΡΟΛΑΤ είναι ένας έτοιμος βιοκλιματικός μαρμαροσοβάς. Έχει πολλές αποχρώσεις και υψηλή αισθητική που δεν αλλοιώνεται με τον χρόνο. Έχει άριστες αντοχές, ενώ παράλληλα μειώνει το κόστος στην οικοδομή, εφόσον αποφεύγεται πλήρως το κόστος του βαψίματος. Μπαίνει στον κλασικό σοβά, αντί για την μαρμαροκονία, μετά από το πεταχτό και το “χοντρό χέρι” και ουσιαστικά αντικαθιστά το τελευταίο χέρι του σοβά.

Είναι αποτέλεσμα της ανάμειξης μαρμάρου, κεραμάλευρου, υδράσβεστου, θηραϊκής γης – ποζολάνης και χαλαζιακής άμμου. Αυτή η ανάμειξη γίνεται εργοστασιακά, σε βιομηχανική μονάδα παραγωγής, και όχι επί τόπου από το βοηθό του σοβατζή στην οικοδομή. Με αυτό τον τρόπο, διασφαλίζεται η σταθερότητα και η επαναληψιμότητα τόσο στην ποιότητα όσο και στην απόχρωση του σοβά. Άρα λοιπόν, δουλεύεται εύκολα από οποιονδήποτε σοβατζή και το μόνο που χρειάζεται να προστεθεί είναι το νερό.

Αυτό όμως που διαφοροποιεί τον συγκεκριμένο έγχρωμο σοβά από άλλους, είναι η χρήση υλικών με ποζολανικές ιδιότητες, δηλαδή του κεραμάλευρου και της θηραϊκής γης-ποζολάνης. Όπως δείχνουν και οι εργαστηριακές μετρήσεις, λόγω των υδραυλικών ιδιοτήτων που αναπτύσσονται στο κονίαμα, αυξάνεται η αντοχή σε θλίψη και σε κάμψη, και το κονίαμα έχει καλύτερη συμπεριφορά σε ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες και σε ιδιαίτερο περιβάλλον (κρύο – κοντά στη θάλασσα).

Η πρόσφυση του σοβά είναι άριστη και ακόμα και σε περιπτώσεις παγετού είναι πολύ ισχυρή και ανθεκτική. Ο έγχρωμος σοβάς με κεραμάλευρο, ενώ είναι αδιάβροχος, αφήνει το σπίτι να αναπνέει εφόσον δεν κλείνει τους πόρους. Παράλληλα, με τη χρήση του έγχρωμου σοβά επιτυγχάνεται η μείωση του κόστους της οικοδομής, εφόσον αποφεύγεται πλήρως το κόστος βαψίματος, η περαιτέρω παραμονή της σκαλωσιάς και το κόστος των υλικών του τελευταίου χεριού του σοβά, που αντικαθίσταται.

Η πολυετής πείρα της ΠΡΟΛΑΤ στον έγχρωμο σοβά με τη χρήση κεραμάλευρου, αποδεικνύεται τόσο από την άμεση ικανοποίηση του σοβατζή από την στιγμή της δοκιμής, όσο και από το πολύ όμορφο και εντυπωσιακό αποτέλεσμα που προσδίδει στο κτίσμα. Όσον αφορά στις αντοχές και στην στεγανότητα που προσδίδει το συγκεκριμένο υλικό, αυτές μπορούν να φανούν άμεσα (ακόμα και στο αρχικό δείγμα το οποίο είναι γερό και όχι σαθρό) αλλά και μέσα από τις εργαστηριακές μετρήσεις που έχουν γίνει.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΡΓΑ

Η ΠΡΟΛΑΤ ΠΑΕΙ ΛΕΥΚΑΔΑ!

Στην καρδιά του Ιονίου Πελάγους, το πανέμορφο νησί της Λευκάδας σαγηνεύει κάθε επισκέπτη με τα σμαραγδένια του νερά, τις απέραντες αμμουδιές, το πλούσιο πράσινο και τις γοητευτικές παραδόσεις του. Σε μια γραφική παραθαλάσσια τοποθεσία κοντά στο χωριό Τσουκαλάδες, το Ionian Horizon Villas, ένα νεόκτιστο σύμπλεγμα τριών πολυτελών κατοικιών που συνδυάζει όλες τις σύγχρονες ανέσεις με μια αρχιτεκτονική που δένει απόλυτα με το φυσικό τοπίο και την επτανησιακή αισθητική, περιμένει να καλωσορίσει τους πρώτους του ενοίκους. Ο έγχρωμος σοβάς της ΠΡΟΛΑΤ, που χρησιμοποιήθηκε τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου, και ο αρμός πέτρας στην ίδια απόχρωση με τον σοβά, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, καθώς οι όγκοι των κτιρίων δένουν αρμονικά μεταξύ τους και τα φυσικά γήινα χρώματα ηρεμούν και ξεκουράζουν το μάτι. Ιδανικό περιβάλλον για όσους αναζητούν ξεχωριστή ποιότητα στις διακοπές τους. Γιατί η ομορφιά γαληνεύει την ψυχή.

Περισσότερα …
front-image-prolat-goes-to-lefkada

Η ΠΡΟΛΑΤ ΠΑΕΙ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ!

Μύρισε καλοκαιράκι και είμαστε ήδη αλλού! Η σκέψη μας έχει αρχίσει να ταξιδεύει κατά το Αιγαίο… Κλείνουμε τα μάτια και οι αισθήσεις πλημμυρίζουν από εκτυφλωτικά χρώματα και ήλιο, τη γεύση της αρμύρας, τον ήχο του φλοίσβου. Εφέτος λέμε ν’ αφήσουμε το μελτέμι να μας πάει σ’ ένα ξεχωριστό κυκλαδονήσι, τη Φολέγανδρο. Στο νοτιότερο νησί των Δυτικών Κυκλάδων, σε μια αμφιθεατρική πλαγιά που αγναντεύει το πέλαγος, τη Χώρα με τα γραφικά λιθόστρωτα και την εκκλησία της Παναγίας σκαρφαλωμένη στον αντικρινό βράχο, είναι χτισμένο το συγκρότημα Alkyon Villas. Πρόκειται για πέντε βίλες κατασκευασμένες με παραδοσιακές μεθόδους δόμησης και τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, που παντρεύουν αρμονικά τις ντόπιες πρώτες ύλες με τα πιο σύγχρονα και ανθεκτικά υλικά. H ΠΡΟΛΑΤ «έντυσε» αυτές τις μονοκατοικίες με αρμό πέτρας, σοβά με κουρασάνι και φυσικά πατητή τσιμεντοκονία για δάπεδα, τοίχους, και όλα τα χτιστά στοιχεία όπως καναπέδες και κρεβάτια. Τα υλικά της ΠΡΟΛΑΤ, με την αντοχή και την αισθητική τους, δένουν άψογα με το τραχύ, γοητευτικό φυσικό περιβάλλον και την αρχιτεκτονική των σπιτιών, και συμβάλλουν στη δημιουργία της ήρεμης και χαλαρής ατμόσφαιρας που όλοι έχουμε ανάγκη και ονειρευόμαστε για τις διακοπές μας!

Περισσότερα …
prolat-lavaplater-folegandros-main

Η ΠΡΟΛΑΤ ΠΑΕΙ ΤΟΛΟ!

Στο ειδυλλιακό Τολό, στο μυχό του Αργολικού Κόλπου, το πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο Nelly’s, πάνω σε μια από τις ωραιότερες αμμουδιές της περιοχής, περιμένει μικρούς και μεγάλους επισκέπτες για ονειρεμένες πασχαλινές και καλοκαιρινές αποδράσεις. Αυτή τη φορά η πρόκληση για την ΠΡΟΛΑΤ ήταν η επιλογή ενός υλικού κατάλληλου για το δάπεδο και τους τοίχους της καφετέριας του ξενοδοχείου, που βρίσκεται κυριολεκτικά δύο βήματα από τη θάλασσα, συνεπώς θα έπρεπε, πέρα από καλαίσθητο, να είναι και ιδιαίτερα ανθεκτικό. Η πατητή τσιμεντοκονία της ΠΡΟΛΑΤ ανταποκρίθηκε στην πρόκληση αυτή με απόλυτη επιτυχία, προσφέροντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που συνδυάζει φυσικότητα, ομορφιά και αντοχή. Ακόμα πιο υψηλές ήταν οι απαιτήσεις για τον εξωτερικό τοίχο, που έρχεται σχεδόν σε άμεση επαφή με τη θάλασσα. Το υλικό που επιλέχθηκε να εφαρμοστεί εκεί ήταν το ειδικό κονίαμα PROLAT VISTRO, στο οποίο χρησιμοποιείται υδραυλική άσβεστος. Πρόκειται για ένα κονίαμα χωρίς καθόλου τσιμέντο, που πραγματικά «αναπνέει» και έτσι δεν καταστρέφεται από την υγρασία και την αρμύρα της θάλασσας. Εξίσου σημαντικό είναι το ότι ο τοίχος δεν χρειάζεται καμία συντήρηση –ένα πρόσθετο πρακτικό πλεονέκτημα που κάνει το προϊόν αυτό ιδανικό για χρήση σε δύσκολες συνθήκες, όπως σε φάρους. Δεν χρειάζεται βέβαια να διαθέτετε φάρο για να το δοκιμάσετε και να διαπιστώσετε τα προτερήματά του!

Περισσότερα …
prolat-lavaplater-nellys-hotel-main
More