gr
Menu

ΕΓΧΡΩΜΟΣ ΣΟΒΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑΝΙ

Ο Έγχρωμος Σοβάς με Κουρασάνι είναι ένας έτοιμος βιοκλιματικός μαρμαροσοβάς. Έχει πολλές αποχρώσεις και υψηλή αισθητική που δεν αλλοιώνεται με τον χρόνο. Έχει άριστες αντοχές, ενώ παράλληλα μειώνει το κόστος στην οικοδομή, εφόσον αποφεύγεται πλήρως το κόστος του βαψίματος. Εφαρμόζεται στον κλασικό σοβά, αντί για την μαρμαροκονία, μετά από το πεταχτό και το “χοντρό χέρι” και ουσιαστικά αντικαθιστά το τελευταίο χέρι του σοβά. Είναι αποτέλεσμα της ανάμειξης μαρμάρου, κεραμάλευρου, υδράσβεστου, θηραϊκής γης – ποζολάνης και χαλαζιακής άμμου. Λόγω των υδραυλικών ιδιοτήτων που αναπτύσσονται στο κονίαμα, αυξάνεται η αντοχή σε θλίψη και σε κάμψη, και το κονίαμα έχει καλύτερη συμπεριφορά σε ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες και σε ιδιαίτερο περιβάλλον (κρύο – κοντά στη θάλασσα). Η πρόσφυση του σοβά είναι άριστη και ακόμα και σε περιπτώσεις παγετού είναι πολύ ισχυρή και ανθεκτική. Ο έγχρωμος σοβάς με κεραμάλευρο, ενώ είναι αδιάβροχος, αφήνει το σπίτι να αναπνέει εφόσον δεν κλείνει τους πόρους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΡΓΑ

Η ΠΡΟΛΑΤ ΠΑΕΙ ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟ!

Μύρισε καλοκαιράκι και είμαστε ήδη αλλού! Η σκέψη μας έχει αρχίσει να ταξιδεύει κατά το Αιγαίο… Κλείνουμε τα μάτια και οι αισθήσεις πλημμυρίζουν από εκτυφλωτικά χρώματα και ήλιο, τη γεύση της αρμύρας, τον ήχο του φλοίσβου. Εφέτος λέμε ν’ αφήσουμε το μελτέμι να μας πάει σ’ ένα ξεχωριστό κυκλαδονήσι, τη Φολέγανδρο. Στο νοτιότερο νησί των Δυτικών Κυκλάδων, σε μια αμφιθεατρική πλαγιά που αγναντεύει το πέλαγος, τη Χώρα με τα γραφικά λιθόστρωτα και την εκκλησία της Παναγίας σκαρφαλωμένη στον αντικρινό βράχο, είναι χτισμένο το συγκρότημα Alkyon Villas. Πρόκειται για πέντε βίλες κατασκευασμένες με παραδοσιακές μεθόδους δόμησης και τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, που παντρεύουν αρμονικά τις ντόπιες πρώτες ύλες με τα πιο σύγχρονα και ανθεκτικά υλικά. H ΠΡΟΛΑΤ «έντυσε» αυτές τις μονοκατοικίες με αρμό πέτρας, σοβά με κουρασάνι και φυσικά πατητή τσιμεντοκονία για δάπεδα, τοίχους, και όλα τα χτιστά στοιχεία όπως καναπέδες και κρεβάτια. Τα υλικά της ΠΡΟΛΑΤ, με την αντοχή και την αισθητική τους, δένουν άψογα με το τραχύ, γοητευτικό φυσικό περιβάλλον και την αρχιτεκτονική των σπιτιών, και συμβάλλουν στη δημιουργία της ήρεμης και χαλαρής ατμόσφαιρας που όλοι έχουμε ανάγκη και ονειρευόμαστε για τις διακοπές μας!

Περισσότερα …
prolat-lavaplater-folegandros-main

Η ΠΡΟΛΑΤ ΠΑΕΙ ΛΕΥΚΑΔΑ!

Στην καρδιά του Ιονίου Πελάγους, το πανέμορφο νησί της Λευκάδας σαγηνεύει κάθε επισκέπτη με τα σμαραγδένια του νερά, τις απέραντες αμμουδιές, το πλούσιο πράσινο και τις γοητευτικές παραδόσεις του. Σε μια γραφική παραθαλάσσια τοποθεσία κοντά στο χωριό Τσουκαλάδες, το Ionian Horizon Villas, ένα νεόκτιστο σύμπλεγμα τριών πολυτελών κατοικιών που συνδυάζει όλες τις σύγχρονες ανέσεις με μια αρχιτεκτονική που δένει απόλυτα με το φυσικό τοπίο και την επτανησιακή αισθητική, περιμένει να καλωσορίσει τους πρώτους του ενοίκους. Ο έγχρωμος σοβάς της ΠΡΟΛΑΤ, που χρησιμοποιήθηκε τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου, και ο αρμός πέτρας στην ίδια απόχρωση με τον σοβά, δημιουργούν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, καθώς οι όγκοι των κτιρίων δένουν αρμονικά μεταξύ τους και τα φυσικά γήινα χρώματα ηρεμούν και ξεκουράζουν το μάτι. Ιδανικό περιβάλλον για όσους αναζητούν ξεχωριστή ποιότητα στις διακοπές τους. Γιατί η ομορφιά γαληνεύει την ψυχή.

Περισσότερα …
front-image-prolat-goes-to-lefkada
Load more projects More