gr
Menu

ΕΓΧΡΩΜΟΣ ΑΡΜΟΣ ΠΕΤΡΑΣ

Ο Έγχρωμος Αρμός Πέτρας με Κουρασάνι είναι βιοκλιματικός και έχει μόνο φυσικά συστατικά. Προσφέρει υψηλές αντοχές και άριστη εργασιμότητα. Επιτρέπει στο σπίτι να “αναπνέει” και παράλληλα φωτίζει το πετρόχτιστο με μια ξεχωριστή ομορφιά και αισθητική. Τα συστατικά του Έγχρωμου Φυσικού Αρμού Πέτρας είναι η θηραϊκή γη-ποζολάνη, το κεραμάλευρο, η υδράσβεστος και η χαλαζιακή άμμος. Με την συνύπαρξη της υδρασβέστου και της θηραϊκής γης δημιουργούνται υδραυλικές ιδιότητες, που αυξάνουν τόσο τις αντοχές όσο και την υδρομόνωση του κτιρίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΡΓΑ

Η ΠΡΟΛΑΤ ΠΑΕΙ ΝΑΞΟ!

Στη Νάξο, το εύφορο νησί που δίκαια φέρει τον τίτλο της «Βασίλισσας των Κυκλάδων», η ήρεμη και πλούσια σε βιοποικιλότητα φύση έκανε κάποτε τον Καζαντζάκη να γράψει «Αν ο Παράδεισος ήταν στη γη, θα ήταν εδώ». Σ’ ένα τέτοιο ειδυλλιακό τοπίο, στο χωριό Βίβλος, η πανέμορφη σύγχρονη Villa of delight and serenity έχει έντονα στοιχεία παραδοσιακής νησιώτικης αρχιτεκτονικής, υποδέχεται τον επισκέπτη στους άνετους και φιλόξενους χώρους της και υπόσχεται να τον μαγέψει με την εκπληκτική της θέα και τα γήινα, ξεκούραστα χρώματά της που δένουν θαυμάσια με το γαλήνιο φυσικό περιβάλλον. Στη δημιουργία της ελκυστικής αυτής εικόνας, καθοριστική ήταν η συμβολή της ΠΡΟΛΑΤ με δύο από τα κορυφαία και ευρέως γνωστά προϊόντα της: την Πατητή Τσιμεντοκονία LavaPlaster στα μπάνια και τον Έγχρωμο Αρμό Πέτρας σε όλο το σπίτι. Η Πατητή Τσιμεντοκονία LavaPlaster δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Η φυσική ομορφιά της και η απουσία αρμών, που εξασφαλίζει μια ενιαία και εντελώς ομαλή επιφάνεια χωρίς ρηγματώσεις, καθώς και οι υψηλές αντοχές της και η τέλεια αδιαβροχοποίηση που εγγυάται, την έχουν αναδείξει σε ένα από τα δημοφιλέστερα προϊόντα της ΠΡΟΛΑΤ. Χρησιμοποιείται τόσο σε νέα έργα όσο και σε ανακαινίσεις, σε σκάλες, πάγκους, μπάνια, χτιστά κρεβάτια κ.λ.π. και διατίθεται σε πάνω από 150 χρωματικές αποχρώσεις που καλύπτουν κάθε αρχιτεκτονική και διακοσμητική ανάγκη και προτίμηση. Επιπλέον, η επάλειψη της Πατητής Τσιμεντοκονίας LavaPlaster με ένα ειδικό βερνίκι, προστατεύει την επιφάνεια από κάθε είδους στιγματισμούς και λεκέδες. Εξίσου πρακτικό και λειτουργικό είναι και το δεύτερο προϊόν της ΠΡΟΛΑΤ, ο Έγχρωμος Αρμός Πέτρας, που αποτελεί ιδανική λύση για πετρόχτιστα κτίρια για λόγους αισθητικής και αδιαβροχοποίησης. Πρόκειται για προϊόν βιοκλιματικό που περιέχει μόνο φυσικά συστατικά: κεραμάλευρο, χαλαζιακή άμμο, θηραϊκή γη και υδράσβεστο Τα δύο τελευταία δημιουργούν υδραυλικές ιδιότητες που ενισχύουν τις αντοχές του και την υδρομόνωση που προσφέρει. Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα πλεονεκτήματα του Έγχρωμου Αρμού Πέτρας είναι το ότι επιτρέπει στο κτίριο να «αναπνέει» και ταυτόχρονα το φωτίζει και του προσδίδει μια ξεχωριστή γοητεία, χάρη και στο χρώμα του, που οφείλεται στο αλεσμένο κεραμίδι. Τα δύο αυτά ποιοτικά προϊόντα της ΠΡΟΛΑΤ συνδυάστηκαν αρμονικά για να οδηγήσουν στο εντυπωσιακό τελικό αποτέλεσμα που αποτυπώνεται ολοφάνερα στις φωτογραφίες: ένα εξαιρετικά καλαίσθητο, ξεκούραστο και λειτουργικό περιβάλλον.

Περισσότερα …
list-product

Η ΠΡΟΛΑΤ ΠΑΕΙ ΛΗΜΝΟ!

Στο πανέμορφο ηφαιστειογενές νησί της Λήμνου, κάτω από το κάστρο της Μύρινας, η ΠΡΟΛΑΤ έβαλε τις δικές της δημιουργικές πινελιές σε μια αρχοντική διώροφη μονοκατοικία χτισμένη σύμφωνα με τη γραφική παραδοσιακή αρχιτεκτονική και σε πλήρη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, υπό από την επίβλεψη του πολιτικού μηχανικού Στασινού Σάμπαλου, με δύο πολύ ξεχωριστά προϊόντα της: τον Έγχρωμο Αρμό Πέτρας και τη Φυσική Βαφή LavaPaint. Ο Έγχρωμος Αρμός Πέτρας, ένα βιοκλιματικό υλικό αποτελούμενο μόνο από φυσικά συστατικά – κεραμάλευρο, θηραϊκή γη, υδράσβεστο και χαλαζιακή άμμο – προσφέρει άριστη εργασιμότητα και θαυμάσια πρόσφυση. Η ΠΡΟΛΑΤ τον συνιστά για κάθε είδους πετρόχτιστα κτίσματα, δεδομένου ότι προσφέρει υψηλή αντοχή και εξαίρετη υδρομόνωση χάρη στη συνύπαρξη της υδράσβεστου και της θηραϊκής γης, που του προσδίδουν υδραυλικές ιδιότητες. Ένα πρόσθετο αξιοσημείωτο πλεονέκτημα είναι ότι ο Έγχρωμος Αρμός Πέτρας επιτρέπει στο κτίριο να «αναπνέει», ενώ παράλληλα φωτίζει και αναδεικνύει την πέτρα χάρη στο σωστά επιλεγμένο χρώμα του. Στους εξωτερικούς τοίχους, χρησιμοποιήθηκε άλλο ένα ποιοτικό προϊόν της ΠΡΟΛΑΤ, η Φυσική Βαφή με Κουρασάνι LavaPaint, που, όπως είναι γνωστό, αποτελεί την καταλληλότερη λύση όταν επιδιώκουμε να πετύχουμε μια ιδιαίτερα φυσική και αδρή αίσθηση, καθώς η ανεπαίσθητη τραχύτητα της υφής της τη διαφοροποιεί από τις συνηθισμένες μπογιές και δημιουργεί ένα εντυπωσιακά ελκυστικό αισθητικό αποτέλεσμα. Η Φυσική Βαφή LavaPaint είναι ιδανική όχι μόνο για τους εξωτερικούς, αλλά και για τους εσωτερικούς τοίχους, μετατρέποντάς τους σε ενιαίες, αδιάβροχες επιφάνειες στα χρώματα της αρεσκείας μας. Διατίθεται δε επίσης και σε ειδική έκδοση, ως τελικό επίχρισμα σε συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης. Για κάθε οικοδομική ανάγκη και προτίμηση, η ΠΡΟΛΑΤ έχει πάντα να προτείνει τις πιο συμφέρουσες και αξιόπιστες λύσεις, με προϊόντα υψηλών προδιαγραφών που σέβονται το περιβάλλον και τον πελάτη.

Περισσότερα …
list-product

Η ΠΡΟΛΑΤ ΠΑΕΙ ΣΑΜΟ!

Η κύρια διαφορά ανάμεσα στον τουρίστα και στον ταξιδευτή είναι ότι ο ένας θεωρεί αυτοσκοπό την άνεση και την καλοπέραση όπου κι αν βρίσκεται, ενώ ο άλλος λαχταράει να γνωρίσει πραγματικά και σε βάθος τον κάθε τόπο που επισκέπτεται, την ιστορία, τα μυστικά και τους ανθρώπους του. Και συχνά αυτό είναι δύσκολο, αν όχι αδύνατο, σε ένα απρόσωπο ξενοδοχείο, όσο πολυτελές κι αν είναι. Για όσους αναζητούν κάτι διαφορετικό, λοιπόν, η απάντηση είναι ένα κατάλυμα διακοπών όπως το Maria’s Stonehouse στο καταπράσινο νησί του Πυθαγόρα, τη Σάμο, που προσφέρει τη γοητεία της παράδοσης, όχι όμως σε βάρος μιας ξεκούραστης και ευχάριστης διαμονής. Γι’ αυτό, τα κλασικά υλικά που απαιτούσε η αρχιτεκτονική και ο χαρακτήρας τους, όπως το ξύλο και η πέτρα, έπρεπε να συνδυαστούν αρμονικά με αντίστοιχα σύγχρονα ποιοτικά υλικά, όπως, για παράδειγμα, η Πατητή Τσιμεντοκονία, η Φυσική Βαφή και ο Έγχρωμος Αρμός Πέτρας της ΠΡΟΛΑΤ. Η πρόταση της ΠΡΟΛΑΤ για τα μπάνια ήταν η Πατητή Τσιμεντοκονία, ένα ενισχυμένο, και ανθεκτικό υλικό που εξασφαλίζει πλήρως αδιάβροχες επιφάνειες στην απόχρωση της αρεσκείας σας, ομαλές, ενιαίες και, χάρη σε ένα ειδικό βερνίκι, απόλυτα προστατευμένες από στίγματα και ρύπους. Για τους τοίχους, η ΠΡΟΛΑΤ επέλεξε τη γνωστή Φυσική της Βαφή LavaPaint, ένα έγχρωμο σπατουλαριστό υλικό, κατάλληλο τόσο για προσόψεις όσο και για εσωτερικούς τοίχους. Αυτό που τη διαφοροποιεί από τις συνηθισμένες μπογιές είναι η διακριτική τραχύτητα της υφής της, που δημιουργεί μια εντυπωσιακή αίσθηση φυσικότητας. Ιδιαίτερη σημασία σε ένα τέτοιο πετρόχτιστο κτίσμα είχε τέλος ο αρμός. Η ΠΡΟΛΑΤ είχε το ιδανικό υλικό: τον Έγχρωμο Αρμό Πέτρας, ένα βιοκλιματικό προϊόν με φυσικά συστατικά, που εξασφαλίζει εξαίρετη πρόσφυση, επιτρέπει στο κτίριο να αναπνέει και το αναδεικνύει με το όμορφο χρώμα του, που χρωστάει στο κεραμάλευρο που περιέχει. Για κάθε είδους κατασκευαστικές απαιτήσεις, η ΠΡΟΛΑΤ προσφέρει λύσεις· με γνώση, υπευθυνότητα και ποιότητα.

Περισσότερα …
samos_armos_petras_10

Η ΠΡΟΛΑΤ ΠΑΕΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ!

Η καταπράσινη Κεφαλονιά, το μεγαλύτερο από τα Επτάνησα, συνδυάζει χρυσαφένιες αμμουδιές με σμαραγδένια νερά, κατάφυτα βουνά και λόφους, μαγευτικά τοπία και παραδοσιακά χωριά. Σε ένα από αυτά, το γραφικό Φισκάρδο, η βίλα Evreti Dreamhouse, ένα πετρόχτιστο σπίτι με ιδιωτική πισίνα και θέα στη θάλασσα, περιμένει τους επισκέπτες για να τους προσφέρει μια ονειρική διαμονή σε ένα ήσυχο και ειδυλλιακό περιβάλλον. Στην πανέμορφη αυτή βίλα, η ΠΡΟΛΑΤ έβαλε τις δικές της πινελιές, με έγχρωμο αρμό πέτρας, την πατητή τσιμεντοκονία στα μπάνια και τα εσωτερικά δάπεδα και χαλαζιακό ψηφιδωτό στα εξωτερικά δάπεδα, που είναι εντελώς αντιολισθηρά και δεν χρειάζονται συντήρηση. Τα προϊόντα της ΠΡΟΛΑΤ, γνωστά για την υψηλή ποιότητα και την άρτια αισθητική τους, εγγυώνται ένα άριστο τελικό αποτέλεσμα και εξαιρετική ανθεκτικότητα στις φθορές και το χρόνο, δένοντας τέλεια με τη γοητευτική αρχιτεκτονική του σπιτιού και τα ήπια χρώματα του φυσικού περιβάλλοντος.

Περισσότερα …
kefallonia_prolat
Load more projects More